Wednesday , December 7 2022

Basescu viziteaza astazi nava de foraj marin a ExxonMobil

Președintele Traian Băsescu vizitează luni, la ora 12.30, nava de foraj marin Deepwater Champion, a companiei ExxonMobil, din Marea Neagră.
Seful statului a mai vrut să viziteze nava la 4 februarie, dar și-a anulat vizita din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
“Am auzit că tehnologia este ca în Star Trek la bordul vasului”, i-a spus, la Cotroceni, Traian Băsescu lui Ian Fisher, directorul general al ExxonMobil Exploration&Production Romania Limited.
ExxonMobil Exploration&Production Romania Limited (EMEPRL), o subsidiară a ExxonMobil Corporation, şi OMV Petrom au anunțat luna trecută o posibilă descoperire semnificativă de gaze naturale în sectorul românesc al Mării Negre, potrivit unui comunicat al OMV.
Într-o zonă din Marea Neagră explorată de Petrom și ExxonMobil ar putea exista între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaze, conform estimărilor preliminare. Pe măsură ce explorările vor continua, ar putea fi găsite și alte cantități de gaze.
Resursele au fost descoperite “inclusiv în zona obținută de România în urma procesului de delimitare finalizat la 3 februarie 2009, la Haga”, se arată într-un comunicat al MAE.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …