Băsescu, un nou ATAC DUR: Gabriela Firea, o şantajistă de profesie, poartă ghinion oricărui bărbat!

reportersite
15 aprilie 2014, 19:58

basescu1Preşedintele Traian Băsescu a lansat marţi un nou atac dur la adresa senatorul PSD Gabriela Firea şi a soţului acesteai, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele. Şeful statului a spus că Gabriela Firea este „o şantajistă de profesie” şi l-a sfătuit pe premierul Ponta să nu o ia purtător de cuvânt deoarece „poartă ghinion oricărui bărbat pe care îl spirjină”, făcând referire la activitatea ei în guvernul Isărescu, în anul 2000.

Respingând afirmaţiile pe care Gabriela Firea le-a făcut în numele comisiei de anchetă Nana privind modul în care Ioana Băsescu a achiziţionat teren agricol în această localitate, preşedintele Băsescu a afirmat că Firea este „o şantajistă”.

„Doamna Firea, altfel o şantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă, deci nu se putea face chitanţă. Sigur că pentru un şantajist nu-i nevoie să ştii prea multă carte”, a spus preşedintele.

Şeful statului a precizat că şantajul nu vizează neapărat activitatea Gabrielei Firea din comisia Nana, aceasta având deja antecedente. „Am să-i transmit şi un mesaj senatoarei Firea amintindu-i că a fost condamnată la 1.000 de lei amendă pentru şantaj la adresa unei membre CNA. Plus un şantaj la adresa prefectului de Ilfov pentru a aproba un proiect pentru soţul ei. Are o şcoală bună, e crescută la şcoala turnătorului Felix”, a declarat Băsescu făcând referire la faptul că Firea a fost multă vreme jurnalist la grupului Intact fondat de Dan Voiculescu.

Cât priveşte posibilitatea ca senatoarea să ajungă purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Băsescu l-a sfătuit „amical” pe premier să nu facă acest gest. „Înţeleg că Ponta vrea să o ia purtător de cuvânt – să nu o ia. Poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl sprijină. Îi aduc aminte ce rezultat a avut Mugur Isărescu cu ea purtător de cuvânt în timpul campaniei prezidenţială”, a spus Băsescu.

Acesta a ţinut să le răspundă şi celor care l-au acuzat că a atacat în mod neelegant o femeie. „Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectată ca senator al României”, a spus Băsescu.