Monday , December 5 2022

Basescu si Ponta au transmis mesaje de condoleante familiilor celor doi militari morti in Afganistan

basescu-ponta

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au trimis mesaje oficiale de condoleante pentru cei doi soldati romani, Vasile-Claudiu Popa si Adrian Postelnicu, care au cazut duminica la datorie in timpul unei misiuni in Afganistan.
“Am primit, cu profunda tristete, vestea incetarii din viata a maistrului militar clasa a III-a Vasile-Claudiu Popa si a plutonierului Adrian Postelnicu, care si-au servit tara cu abnegatie si curaj in misiunea care le-a fost incredintata in Afganistan.
Militarii Vasile-Claudiu Popa si Adrian Postelnicu vor ramane vesnic in amintirea camarazilor, dar si a poporului roman ca doi eroi care s-au jertfit in numele tarii lor. In aceste momente de durere, imi exprim solidaritatea cu familiile eroilor si le transmit sincerele mele condoleante. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!”, se arata in mesajul presedintelui Basescu.
Premierul Victor Ponta si-a declarat compasiunea si solidaritatea fata de familiile militarilor.
“Am primit cu mare tristete vestea ca doi militari romani si-au pierdut viata in Afganistan, in timpul unei misiuni de patrulare. Imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de familiile militarilor si le adresez acestora sincere condoleante”, a fost mesajul lui Victor Ponta, intr-un comunicat trimis de guvern.
Cei doi militari care au murit duminica erau membri ai Grupului naval de forte pentru operatii speciale. Cei doi au fost raniti in urma exploziei unui dispozitiv improvizat, pe timpul executarii unei misiuni de patrulare, in jurul orei 22.00, ora Romaniei. Ei au fost transportati la spital cu un elicopter de evacuare medicala. Ulterior, la ora 23:00, ora Romaniei, ca urmare a ranilor deosebit de grave, cei doi militari au decedat.

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …