Sunday , October 1 2023

Băsescu – Sarkozy, tete a tete la Consiliul European

Preşedintele Traian Băsescu a avut o discuţie scurtă cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, relateaza impactnews.ro. Deşi discuţia s-a terminat cu zâmbete de ambele părţi, tensiunea s-a putut vedea pe feţele celor doi şefi de stat. Deşi nu se cunoaşte conţinutul acestei discuţii, este foarte probabil ca tema să fie problema ţiganilor expulzaţi din Franţa.
O întâlnire extraordinară a Consiliului European are loc joi la Bruxelles pe fondul schimburilor de replici dure între CE şi Franţa pe tema expulzării ţiganilor de pe teritoriul francez.
În cadrul reuniunii vor fi dezbătute, de asemenea, evoluţiile înregistrate în procesul de consolidare a guvernanţei economice a Uniunii.
Vicepreşedintele CE, Viviane Reding, responsabilă pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, a acuzat marţi Franţa de discriminare.
Nicolas Sarkozy a ripostat, spunând că unele dintre afirmaţiile reprezentantei executivului UE sunt ‘inacceptabile’.
În apărarea vicepreşedintelui CE a sărit însuşi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declarând că vicepreşedintele CE, Viviane Reding se bucură de sprijinul său deplin.

Vezi si

Sistemul radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național 

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul …