Wednesday , February 8 2023

Basescu, reactie la noile stenograme Mircea Basescu-Bercea: "Nu am primit niciun ban sau bun in numele lui Sandu Anghel"

basescu

Preşedintele Traian Băsescu susţine, într-un comunicat transmis după apariţia unor noi stenograme în cazul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, că nu a discutat niciodată cu fratele său despre dosarul lui Bercea şi că nu a primit niciun ban sau niciun bun de la sau în numele acestuia.
“Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere”, afirmă şeful statului, într-o precizare despre care spune că se referă “la ceea ce un post TV susține că sunt stenograme din cazul Mircea Băsescu – Sandu Anghel pe care le-a difuzat marți, 24 iunie”, informează MEDIAFAX.
El argumentează că pedepsele aplicate de instanțele de judecată lui Sandu Anghel și altor membri ai familiei lui dovedesc că justiția a funcționat “doar sub imperativul legii”.
Cazul BERCEA, STENOGRAME NOI. Mircea Băsescu: Cum să mă împrumut la frate-miu, crezi că ăla are bani?
Noi stenograme din dosarul în care e implicat Mircea Băsescu şi care ar surprinde momentul în care s-ar fi încercat flagrantul şantajului reclamat de fratele şefului statului au fost prezentate, marţi, de Antena 3, care a indicat DNA ca sursă a documentelor, acestea neavând elemente de autentificare.
În urmă cu câteva zile, acelaşi post de televiziune a difuzat imaginile care îl incriminau pe fratele preşedintelui, imagini puse la dispoziţie de avocatul clanului Bercea, Pavel Abraham, cel care în calitate de apărător are acces la dosarele care îl vizează pe clientul său.
Familia lui Bercea Mondial l-ar fi ameninţat pe Mircea Băsescu că îl va reclama la DNA dacă nu-şi recuperează banii pe care i-ar fi dat pentru o intervenţie în favoarea interlopului.
Familia lui Bercea vrea să ajungă la o înţelegere cu Mircea Băsescu, care cere răgaz ca să facă “nişte planuri”. La un moment dat, Izaura Anghel îl ameninţă pe Mircea Băsescu: “Naşule, eu dacă mă duc şi dau la DNA şi mata într-o săptămână eşti arestat”. Tot ea îi spune la un moment dat lui Mircea Băsescu să ia bani de la fratele său, însă acesta îi răspunde că nici preşedintele nu are.
 
 

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …