Tuesday , February 27 2024

Basescu: Ponta sa fie cinstit. Doar Ceausescu credea ca poate pacali asa lumea democratica

Preşedintele României, Traian Băsescu a spus că premierul Victor Ponta încearcă să păcălească lumea democratică în acelaşi mod în care a făcut-o Nicolae Ceauşescu. Băsescu îi impută primului-ministru că face declaraţii pentru presa străină diferite în conţinut faţă de cele susţinute în ţară. “Totul are o limită în tratamentul pe care îl accept de la mincinoşi”, a avertizat Băsescu.
“Am văzut interviuri în care domnul prim-ministru vorbeşte de lecţia pe care a învăţat-o în această vară şi cum îşi doreşte el coabitarea. Vreau să îi spun că cei cărora le-a dat interviul au primit şi declaraţiile de aici, cu certitudine le-au primit. Nu poţi, pentru presa externă, pentru a-ţi crea imaginea că ai înţeles lecţia verii, să ai nevoie să spui că ‘vreau să coabitez, ştiu ce am de făcut cu preşedintele Băsescu’ pentru că ai nevoie de această minciună, iar în ţară să îl utilizezi pe Băsescu şi pe afişe, pe campanii virale pe Internet şi în declaraţii şi în minciuni cu privire la ce s-a întâmplat la Consiliul European”, a spus Băsescu, în cadrul conferinţei de presă susţinute luni la Palatul Cotroceni.
Băsescu a precizat că folosirea a două tipuri de discurs, unul pentru străinătate şi unul în ţară, nu poate avea eficienţa scontată.
“În această epocă nu poţi să spui una în ţară şi alta în străinătate. Doar Ceauşescu a crezut că poate păcăli aşa lumea democratică. Văd că a venit şi al doilea, Ponta. Îl invit pe primul-ministru să fie cinstit în relaţia cu preşedintele şi în relaţia cu lumea internaţională. Dacă el crede că poate câştiga minţindu-i pe români, în orice caz nu îi poate minţi pe cei care privesc la România şi au interesul ca România să avanseze într-o direcţie democratică”, a afirmat preşedintele României.
Premierul Victor Ponta afirmă, într-un interviu acordat Wall Street Journal, că, după scrutinul parlamentar din decembrie, este pregătit să dea uitării disensiunile cu preşedintele Traian Băsescu, anticipând că va fi din nou premier şi se va concentra în totalitate pe problemele economice şi sociale.
Conform WSJ, Victor Ponta a admis că a făcut greşeli în gestionarea crizei politice din vară, în contextul în care nivelul investiţiilor străine s-a diminuat, economia a înregistrat scăderi, iar Uniunea Europeană şi Statele Unite au denunţat riscuri la adresa statului de drept, scrie Mediafax.
Ponta a declarat că nici el, nici preşedintele Băsescu nu doresc o nouă criză politică după ceea ce el numeşte o “vară fierbinte”.
“După alegeri, nimeni nu îşi poate permite o nouă criză. Cred că preşedintele va rămâne în funcţie, guvernul va avea susţinerea noului parlament şi vom avea multe lucruri de făcut anul viitor”, a spus Ponta în interviul acordat WSJ.

Vezi si

Ministrul Finanțelor anunță că inspectorii antifraudă vor fi înarmați în timpul controalelor

Inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci …

One comment

  1. Cine vorbeste de cinste? Intaiul pacalici al tarii, care una spune dimineata la o cafea , alta spune la panz inainte de asi face siesta si cu totul altceva seara cand degusta un whisky cu gust de plosnita garnisit cu gheata si lamaie.