Saturday , December 2 2023

Băsescu, nemulţumit de salariu: Şi eu aş vrea să am salariu mai mare de 1.100 de euro, că n-am voie să am costum ros în coate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că şi-ar dori să aibă un salariu mai mare de 1.100 euro, în condiţiile în care nu are voie să poarte un costum “ros în coate”, că trebuie să aibă permanent “o cămaşă albă, o cravată, nişte pantofi nescâlciaţi”.

“Trebuie să recunoaştem că medicii sunt foarte prost plătiţi, profesorii sunt foarte prost plătiţi, funcţionarii sunt foarte prost plătiţi, militarii. Pe cine vreţi să mai trecem pe listă? Preşedintele e foarte prost plătit, da? Dacă plecăm pe acest criteriu, ce salariu avem, şi asta ne justifică proasta activitate, vă pot spune că este un criteriu care nu poate fi acceptat”, a spus Băsescu.
El a făcut această declaraţie referindu-se la motivaţia financiară a angajaţilor din sectorul public care se ocupă de absorbţia fondurilor europene.
“Noi avem salariile pe cât produce ţara, nu pe cât am avea nevoie. Şi eu aş vrea să am un salariu mai mare de 1.100 de euro pe lună, mai ales că nu am voie niciodată să am un costum ros în coate, trebuie să am tot timpul o cămaşă albă, o cravată, nişte pantofi nescâlciaţi. Pentru asta aş vrea să am un salariu mai mare. Sunt convins că şi medicul ar vrea să aibă un salariu mai mare, şi dumneavoastră aţi vrea să aveţi un salariu mai mare, dar asta produce România”, a subliniat Băsescu.
El a mai spus că nu au existat cazuri de bugetari care lucrează în sectorul public, care se ocupă de absorbţia fondurilor europene, care să fie nemulţumiţi şi care să plece din sistem.

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …