Wednesday , February 28 2024

Băsescu: Mandatul meu se termină pe 21 decembrie, ora 24.00, nu pot să rămân nicio oră după

basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înaintea plecării la Consiliul European, că mandatul său se termină pe 21 decembrie, ora 24,00 şi nu poate, constituţional, să rămână în funcţie “nici măcar o oră”, nedorindu-şi o asemenea situaţie, aşa cum s-a susţinut public în ultima perioadă.
Preşedintele a declarat înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, că doreşte să facă o menţiune, “având în vedere că în ultima vreme a constatat că acest subiect este dezbătut public, cum face preşedintele Băsescu să îşi prelungească mandatul şi care sunt efectele a ceea ce se întâmplă în competiţia prezidenţială, ca preşedintele să mai stea, să ne prindă vremea Mărţişoarelor cu el la Cotroceni”.
“Indiferent ce se întâmplă în competiţia prezidenţială, mandatul meu se termină pe 21 decembrie, la ora 24.00. Pe 22 decembrie, altcineva trebuie să fie la Palatul Cotroceni, ori un nou ales ori preşedintele Senatului sau al Camerei Deputaţilor, sau mă rog, cum vot fi jocurile, având în vedere că preşedintele Senatului este şi candidat”, a spus Băsescu, potrivit mediafax.ro.
Băsescu a precizat că, “de pe data de 22, ar trebui să fie un alt preşedinte la Cotroceni” şi a menţionat că nu există niciun articol constituţional care să permită preşedintelui în exerciţiu să îşi prelungească mandatul chiar şi cu o zi, doar, “Doamne fereşte, în situaţia unui război”.

Vezi si

sectie de votare indicator alegeri Obiectiv

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, au decis liderii Coaliției

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale. Acestea ar urma să fie organizate pe …