Tuesday , January 31 2023

Basescu, intampinat cu "Traiasca Regele!" la priveghiul lui Ion Diaconescu

Preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de către simpatizanţi ţărănişti, miercuri seară, la sediul PNŢCD, unde a mers pentru a se reculege la căpătâiul lui Ion Diaconescu, cu scandarea “Trăiască Regele”.
Şeful statului a ajuns, miercuri seară, în jurul orei 21.30, la sediul central al PNŢCD, aducând un buchet de crizanteme albe.
El a fost întâmpinat de cele câteva zeci de oameni, câţiva dintre ei strigând: “Trăiască Regele!”.
Preşedintele s-a recules câteva momente la sicriul lui Ion Diaconescu, după care s-a retras doi paşi, stând aproximativ un sfert de oră alături de cei prezenţi.
El a schimbat, în şoaptă, marcat de moment, câteva amintiri cu persoanele aflate în apropierea sicriului.
După ce a semnat în cartea de condoleanţe, preşedintele Băsescu a avut o scurtă conversaţie cu Victor Ciorbea.
La ieşirea din sediul PNŢCD Traian Băsescu, după ce aceleaşi persoane au strigat “Trăiască Regele”, a refuzat să dea declaraţii de presă, el fiind condus spre maşină de câţiva dintre cei prezenţi, printre care şi Constantin Dudu Ionescu, fost ministru ţărănist de interne.
“Dumnezeu să-l ierte”, a spus Dudu Ionescu.
“De iertat, nu are ce-i ierta”, a răspuns Băsescu.
În timp ce se urca în maşină, Traian Băsescu a fost apostrofat de o femeie, care l-a acuzat că s-a îmbogăţit.
“Şi dumneavoastră şi familia aţi făcut nişte averi uriaşe. Şi fiica dumneavoastră se scaldă în lux şi copii ţării mor de foame”, i-a strigat femeia.
Singura remarcă a şefului statului a fost pe un ton dojenitor, prin geamul întredeschis al maşinii: “Doamnă…”.
Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie “C.C. Iliescu” Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie “C.C. Iliescu” Fundeni.
În unul dintre ultimele interviuri acordate presei, Ion Diaconescu spunea că este crescut în spiritul vechii democraţii, iar adversarii politici nu îi sunt duşmani de moarte, ci oameni cu care poate vorbi, lucra. De altfel, el menţiona că a rămas în relaţii bune cu Ion Iliescu, în sensul că se felicită de sărbători.
De asemenea, el spunea că Traian Băsescu ar putea ajuta PNŢCD să reintre în normalitate.
Întrebat ce politicieni de acum îi atrag atenţia, el răspundea: “Din cei de azi? Partidul nostru, fiind mai izolat, a încercat tot felul de alianţe. Trebuie duse tratative cu forţele care ne pot ajuta să punem partidul pe picioare. Trebuie să vorbim cu cei care ne pot ajuta. Chiar şi cu Băsescu, dacă intervine şi ne ajută să se facă totul drept. El are influenţă în justiţie. Există Partidul Ţărănesc, pe linia lui naturală, dar şi tot felul de alte asociaţii din astea, care derivă din el. Ei se numesc ţărănişti pentru că vor unii sau alţii să se numească preşedinte de partid… Nu numai Băsescu ne poate ajuta, ci oricine din forţele astea puternice – şi liberali, şi pesedişti, şi pedelişti. Dacă ne-ar ajuta să reintrăm în normalitate, noi am fi încântaţi. Consider că este şi datoria lor să ne sprijine să reînfiinţăm partidul. La ora actuală, s-a transformat. Trebuie să ne ajute, căci noi suntem păstrătorii acestui tezaur, adică democraţia. Pentru asta am putrezit în puşcării. Să ne ajute! Ramura asta cu Ciorbea şi Sârbu mă reprezintă”.
Preşedintele Traian Băsescu a trimis, miercuri, o coroană de flori la sediul PNŢCD, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al seniorului ţărănist Ion Diaconescu.

Vezi si

Premierul Ciucă anunță că de la 1 februarie se distribuie tichetele pentru plata energiei. Cine sunt beneficiarii

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, că de mâine începe distribuirea …