Sunday , July 21 2024

Băsescu îl îndeamnă pe Orban să-i dea afară pe funcţionarii din noul minister

Noul ministru al Cabinetului Boc, Leonard Orban, a depus jurământul de învestire în fruntea portofoliului Afacerilor Europene. Iată ce a declarat preşedintele Traian Băsescu:

“Aş vrea să definesc punctul meu de vedere privind ministerul care s-a înfiinţat prin bunăvoinţa Parlamentului României. Ministerul acesta nu va gestiona bani. Un singur program operaţional – cel pe asistenţă tehnică – este în subordinea acestui minister”.
Traian Băsescu a declarat că ministerul nou înfiinţat nu se va ocupa de gestionarea banilor, ci se va ocupa de proceduri şi de simplificarea acestora.
“Ministerul va avea ca misiune fundamentală coordonarea activităţii unităţilor de management din ministerele de linie, va avea ca misiune simplificarea procedurilor cu aplicabilitate în toate ministerele”, a continuat preşedintele.
“Ministerul va trebui să urmarească aplicarea cu stricteţe a procedurilor stabilite în implementarea programelor cu finanţare europeană. Va fi interfaţa dintre Guvernul Romaniei şi Comisia Europeană şi va avea misiunea susţinerii punctului de vedere al Romaniei în negocierile pentru următorul exerciţiu bugetar 2014-2020.”
Conform declaraţiilor preşedintelui, ministerul nu va face angajări, ci va prelua structuri deja existente.
“Ca sa nu existe emoţii şi să ne trezim cu foarte multe cereri de angajare, ministerul preia structuri existente, accesul şi autoritatea de coordonare a instrumentelor structurale şi DAE, Departamentul Afacerilor Europene”, a declarat Traian Băsescu.
De asemenea, conform preşedintelui Traian Băsescu, România nu a reuşit să absoarbă fondurile europene din cauza incompetenţei funcţionarilor.
Domnul ministru trebuie sa facă un proces de selecţie foarte bun. Daca am suferit de ceva in procesul de absorbţie a fondurilor europene, acest proces a suferit din cauza incompetenţei funcţionarilor angajaţi. Incompetenţa pe de-o parte şi tergiversarea dosarului până când îl vizitează primarul sau beneficiarul fondurilor pe domnul funcţionar”, a declarat preşedintele Traian Băsescu. (ANDREI STANCA – romanialibera.ro)

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …