Thursday , December 8 2022

Basescu il ataca dur pe Blaga: PDL are nevoie de presedinte, nu de caporal

Atac virulent al presedintelui Traian Basescu la adresa secretarului general al PDL, Vasile Blaga. Seful statului a spus ca PDL “nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte”.
In conferinta de presa sustinuta, duminica, in statiunea Covasna, presedintele Traian Basescu a declarat ca il sustine in continuare pe Emil Boc la sefia fostului sau partid.
“Bineinteles, nu mi-am schimbat optiunea si nu am motive sa-mi schimb partenerul pe care il am din 2004, Emil Boc”, a declarat Basescu citat de Mediafax.
Presedintele si-a exprimat apoi nemultumirea ca Vasile Blaga a facut publica o intalnire pe care a avut-o cu el si cu Emil Boc, legat de cresterea de la 1.400 la 4.800 a numarului de delegati la congresul PDL.
“Din pacate, unul din candidati, Blaga, a tinut sa faca public ca a avut o intalnire cu presedintele si pe urma inca una. Mi se pare ca, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenta in relatiile cu mine este putin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu inteleg ce avantaj a avut sau de ce considera ca daca se afla ca a vorbit cu mine ii creeaza un avantaj.
Nu mi-a placut deloc tipul acesta de speculatie publica si faptul ca sunt folosit in campanie si cu interpretari de schimbare de sustinere”, a declarat presedintele.
Traian Basescu l-a acuzat apoi pe Blaga ca “si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu” atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului “un partener vertical, nu sluga”.
“PDL nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte”, a adaugat Traian Basescu.
“Mie niciodata nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede ca mie mi-a condus vreo campanie, sa demonstreze ca poate castiga cu alt candidat.
Unii care pretind ca m-au facut pe mine sa castig n-au castigat alegerile nici cand au candidat ei. Hai s-o lasam pe asta cu miturile create pe bani, da?”, a conchis Basescu.

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …