Monday , October 3 2022

Băsescu i-a retras lui Cătălin Voicu decoraţia "Virtutea Militară"

catalin voicu a fost condamnat la 7 ani cu executare

Traian Băsescu i-a retras fostului senator Cătălin Voicu decoraţia Ordinul “Virtutea Militară” în grad de cavaler, distincţie pe care acesta o primise în anul 2002.
“Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 9 mai a.c., decretul prin care se retrage Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordat prin Decretul nr. 981 din 29 noiembrie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 911 din 14 decembrie 2002, domnului Cătălin Voicu, având în vedere Decizia Penală nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României”, se arată în documentul emis de Preşedinţie.
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luna trecută, să îl condamne pe Cătălin Voicu la 7 ani cu executare. Fostul senator este acuzat de trafic de influenţă şi fals în acte. Decizia este definitivă.În primă instanţă, Voicu fusese condamnat la cinci ani, dar judecătorii de la instanţa supremă i-au înăsprit pedeapsa. Totuşi, sentinţa este mai uşoară decât cea cerută de procurori, de nouă ani de închisoare.
Din cei 7 ani pe care Cătălin Voicu ar trebui să-i petreacă după gratii se va scădea perioada de un an şi patru luni petrecută deja în arest preventiv.
Cătălin Voicu a fost transferat, joi, la penitenciarul Rahova, după ce analizele medicale au indicat faptul că fostul senator poate suporta detenţia. Voicu fusese internat la spitalul-penitenicar Rahova, după ce, în aceeaşi zi în care a primit sentinţa a solicitat îngrijiri medicale, pe care le-a primit iniţial la Spitalul Floreasca.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …