Wednesday , February 28 2024

Băsescu: Europenii trebuie să-şi asume rolul de a integra comunităţile rome prin educaţie

MINISTRI - JURAMANT - COTROCENI

Preşedintele Traian Băsescu consideră că diferenţa în nivelul de trai este motorul principal al migraţiei iar statele europene trebuie să asume, în spiritul valorilor democratice şi al drepturilor tuturor cetăţenilor europeni la libera circulaţie, necesitatea de a integra, prin educaţie, comunităţile rome, potrivit Agerpres.
Traian Băsescu l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Parlamentului Republicii Elene, Evangelos-Vasileios Meimarakis, în cadrul întrevederii fiind abordat şi subiectul migraţiei.
‘Domnul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că diferenţa în nivelul de trai este motorul principal al migraţiei iar statele europene trebuie să asume, în spiritul valorilor democratice şi al drepturilor tuturor cetăţenilor europeni la libera circulaţie, necesitatea de a integra, prin educaţie, comunităţile rome’, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Potrivit sursei citate, preşedintele Parlamentului Republicii Elene a mulţumit pentru primirea călduroasă de care s-a bucurat în timpul vizitei la Bucureşti şi a vorbit despre puternicele relaţii de prietenie şi cooperarea bilaterală care există între România şi Grecia.
În contextul în care Grecia va prelua, de la 1 ianuarie 2014, preşedinţia rotativă a Uniunii Europene iar România deţine actuala preşedinţie a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), Evangelos-Vasileios Meimarakis şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor continua buna cooperare în vederea promovării intereselor regiunii noastre.

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …