Sunday , July 21 2024

Basescu: Deficitul e dramatic, trebuie sa reducem toate bugetele

Preşedintele Traian B\sescu i-a spus, luni dimineaţ\, şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, c\ trebuie v\zut cât de mult se va mai cheltui pentru costuri sociale, România având un deficit de aproape 3 miliarde de euro, “ceea ce este dramatic” şi c\ trebuie reduse “toate bugetele”.
“Trebuie s\ vedem cât de mult vom continua s\ cheltuim pentru costuri sociale. Avem un deficit de aproape 3 miliarde euro, ceea ce este dramatic. Trebuie s\ reducem toate bugetele”, a afirmat Traian B\sescu, potrivit unei înregistr\ri difuzate de Realitatea Tv.
Preşedintele Traian B\sescu a declarat, luni, la Cotroceni, la întâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, c\ în luna octombrie va trebui analizat\ posibilitatea discut\rii unui nou acord cu FMI.
“De aceast\ dat\ v\ aflaţi în România doar pentru a celebra aniversarea B\ncii Naţionale a României. M\ bucur s\ v\ v\d din nou. M\ uit spre vizita din octombrie, când nu va fi o s\rb\toare, ci o evaluare a dificult\ţilor pe care le întâmpin\m. Propunerea mea c\tre dumneavoastr\ este ca, cu ocazia vizitei din octombrie, s\ ne uit\m la viitorul acord între România şi FMI, s\ vedem dac\ soluţia corect\ este extinderea actualului acord sau de a avea un acord de tip «precautionary», acesta este mesajul meu c\re dumneavoastr\ şi, în acelaşi timp, c\ut\m s\ continu\m împreun\ reformele structurale şi absorbţia fondurilor europene. Este necesar\ crearea spaţiului fiscal necesar pentru absorbţia fondurilor”, a spus Traian B\sescu la începutul întrevederii cu Jeffrey Franks.
Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, s-a întâlnit, duminic\, la sediul Ministerului Finanţelor Publice, cu noul ministru de resort, Gheorghe Ialomiţianu, şi a declarat dup\ aceast\ discuţie c\ principalele taxe din România ar trebui menţinute anul viitor la valorile actuale. Ialomiţianu a preluat vineri conducerea Ministerului Finanţelor, de la Sebastian Vl\descu, unul dintre cei şase miniştri remaniaţi.
Franks a discutat, vineri, cu premierul Emil Boc, a participat sâmb\t\ la o conferinţ\ pe teme economice, iar duminic\ a fost prezent la un concert al Filarmonicii “George Enescu”, eveniment prilejuit de marcarea a 130 de ani de la înfiinţarea BNR.
Preşedintele Traian B\sescu a declarat, în 12 august, la RRA, c\ introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o soluţie, opinând c\ “orice tr\itor într-o ţar\ este dator un impozit”.
Şeful statului a atras atenţia c\, în 2011, deficitul fondului de pensii va fi de 3,6 miliarde euro.
“Deficitul fondului de pensii pentru anul viitor este 3,6 miliarde de euro, ceea ce înseamn\ valoarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavod\”, a spus B\sescu.

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …

2 comments

  1. Mai este loc suficient.De exemplu venitul minim garantat-bani dati de pomana celor care nu au avut chef de munca in viata lor,majoritatea tigani care nu au facut altceva decat au furat si talharit ,meserie care o practica si acuma ,iar statul pecerist-o pesedist e darnic cu banii tarii.
    -Alta gaura neagra ,plata prelatilor si popilor de la buget,iar ei incaseaza bani pentru toate serviciile prestate ,binenteles neimpozabili….
    -plata subventiilor pentru terenuri lasate in paragina si pline de culturii de spini si brusturi…etc.etc
    -impozit pe veniturile din comercializarea produselor agricole in pietele agroalimentare(in piete nu vand saracii producatori ci samsarii si capusele agricultorilor)
    .dar evaziunea fiscala generalizata la nivel national??????!!!!!!!!!!!!mai vreti exemple?mai am n…..

  2. Am o sugestie pentru MARELE CARMACI si gasca de incompetenti pdlei:sa plece de la guvernare si sa-l lase pe Frank si FMI sa conduca tara -ori cum deja o fac!