Wednesday , February 1 2023

Basescu: Dacă Campeanu ştie că soţul ei nu e invalid, să-şi dea DEMISIA

basescu

Preşedintele TRAIAN BĂSESCU a susţinut miercuri seara o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.
Fac un apel la Mariana Câmpeanu, dacă ştie că soţul ei nu e invalid, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categ. I de invaliditate, să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul pentru că pune o pată extrem de urâtă pe emblema guvernului şi aşa şifonată de acte de corupţie şi miniştri condamnaţi.
Îl rog public pe premierul Ponta să o revoce pe doamna Ştefania Duminică, secretar de stat la MEC, pentru plagiat. Am confruntat şi eu cele două lucrări. A furat, ca premierul. “Furt intelectual” se numeşte.
Aş mai semnala ca atitudini nocive votul dat în Parlament în privinţa punerii sub dispoziţie pentru arestare a dep. Vlad Cosma. Consider că Parlamentul nu are dreptul să se constituie justiţie. Mai potrivit ar fii fost ca deciza de )ne) să i ia un judecător, nu un vot politic încurajat prin prezenţa la vot a lui Ponta. Premierul nu se dezminte, acum câteva luni se făcea scut în faţa baronului de Argeş, a CJ. A ţinut să fie solidar cu hoţii, confirmând ceea ce eu areciez ca şi conduită a acestui premier că e unul corupt, fără valori morale.
Cei 222 de parlamentari ai PSD, UNPR şi PC care au împiedicat cursul justiţiei, în frunte cu Ponta şi Dragnea, au o mare responsabilitate pentru modul în care activitatea Parlamentului va fi reflectată şi în viitorul raport MCV.
Am solicitat azi şi am primit memorandumul semnat de ministrul Nica cu firma Huawei, din China. Semnarea memorandumului e aprobată de premierul Ponta. Din lecturarea sa am înţeles de ce vrea STS-ul la Guvern: este clar că angajamentele cu firma chineză l-au obligat pe Ponta să lărgească spectrul de oferte pentru această firmă. Îl notific public că la CCR indiferent de votul de Parlament o astfel de lege va trece, ştiind care sunt atribuţiunile legale ale STS-ului. Ponta a făcut un joc murdar pe seama securităţii naţionale.
Şi dezbarerea publică, şi realităţile, mă obligă să cer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a ASF-ului. Este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, profund incompetenţi: Ruşanu, Dăianu, Ursache, Laura Chiţoiu, Dan Mircea Popescu – ce legături o avea el cu ASF-ul? – , doamna Zgonea, consilierii premierului – toată cloaca de la ASF trebuie curăţată. Dăianu o avea o imagine bună, dar în guvernul Convenţiei nu a fost în stare de nimic. Ruşanu nu are nicio legătură cu piaţa de capital. Taxele impuse pieţei de capital pentru a-şi susţine salariile sunt nepermise şi fac viaţa grea firmelor care sunt pe piaţa de capital.
ASF parcă ar fi arborele genealogic al USL-ului! El este reprezentativ pentru incompetenţă şi clientelism. Cer Parlamentului să îşi ia rolul în serios şi să cureţe ASF-ul. Ruşanu, Dăianu şi Ursache sunt cei mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor.
Nu avem o criză politică, ci una a unor oameni lipsiţi de responsabilitate: Ponta şi Antonescu. Faptul că de mai bine de 3 săptămâni partidele de la guvernare se află într-o dispută de orgolii e de natură să întârzie lucruri extrem de importante. Mai e o altă mare problemă: programele operaţionale.
Fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la raţiune. Îi propun public lui Ponta să cedeze la solicitatrea PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier. Nu e niciun capăt de ţară. Ar debloca lucrurile. E inadmisibil când vezi ce e în frontiera de N şi SE să te mai joci de-a stabilitatea guvernului, când nu o avem. Sunt orgoliile a doi politicieni lipsiţi de maturitate. Apelul meu public e să găsească rapid o formulă rezonabilă.
În ceea ce priveşte Ucraina, am avut azi o discuţie cu factorii de execuţie. Aprecierea generală e că România trebuie să arate deplină stabilitate, România este pregătită să preia imigranţi în spaţii de cazare, dacă va fi cazul. În ceea ce priveşte situaţia din interiorul Ucrainei, punctul de vedere bazat şi pe informaţie e că s-a trecut un prag şi nu se poate merge mai departe. E foarte adevărat că forţele de ordine au fost provocate, dar răspunsul a fost disproporţionat. Cei 25 de morţi sunt exemplificarea faptului că ambele părţi au depăşit nişte limite. În acelaşi timp, aşa cum l-am rugat pe Ianukovici să nu utilizeze forţa excesivă, fac apel şi la cei 3 lideri ai opoziţiei să nu-şi combine mişcările cu cele generate de grupurile extremiste.
Fac apel, ca ţară vecină, la găsirea formulelor de negociere şi de soluţionare a disputei potere-opoziţie prin mijloace democratice, adică alegeri.
Destabilizarea Ucrainei va afecta întreaga Europă.
Nu pot să nu observ evoluţiile din Rep. Moldova. Transnistra e un focar de provocări pentru guvernul legitim al Rep. Moldova. (…) Îmi manifest îngrijorarea pentru situaţia din regiune. Avem peste 1.200 de km de frontieră – Rep. Moldova şi Ucraina – unde situaţiile nu sunt certe. Revin la castravete: Ponta şi Antonescu, chiar nu sunteţi responsabili?
 

Vezi si

B1TV, amendată de CNA cu 10.000 de lei pentru mai multe emisiuni critice la adresa ministrului de Interne, Lucian Bode

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat B1 TV cu 10.000 de lei pentru 24 …