Băsescu convoaca noul Parlament pe 19 decembrie

14/12/12 ora:7:09pm

Președintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul prin care Parlamentul României, ales la data de 9 decembrie 2012, se convoacă în ziua de 19 decembrie 2012, la ora 13.00, informează Administraţia Prezidenţială.

Procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate în Monitorul Oficial.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles că alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 s-au desfăşurat “normal” şi că imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial rezultatul alegerilor va convoca noul Parlament.

Şeful statului a ţinut să precizeze că actualul Legislativ îşi încheie mandatul în 19 decembrie şi că urmează să decidă dacă va face convocarea pentru 19, la ora 13.00. “Alegerile s-au desfăşurat normal, iar rezultatul, chiar dacă au fost şi mici incidente în ziua votului, nu este alterat de acestea”, a spus şeful statului.

Întrebat dacă va semna vineri decretul de convocare a Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: “Imediat ce se publică rezultatul alegerilor în Monitorul Oficial convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie să ţină seama de un element esenţial: nu pot suprapune funcţionarea a două Parlamente.

Parlamentul actual îşi termină mandatul pe data de 19 decembrie. Sigur va rămâne să decid, şi uite în avion la asta o să mă gândesc, dacă o să convoc Parlamentul pentru 19 decembrie, la ora 13.00, sau .. Vreau să fie cât mai apropiat pentru ca instituţiile rezultate din alegeri să poate fi rapid puse pe picioare”.

rtv.net