Friday , June 21 2024

Basescu cheama Guvernul la Cotroceni

basescu

Presedintele Traian Basescu ii invita pe membrii Guvernului, in frunte cu premierul Victor Ponta, la consultari, la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 17:30.
“Avand in vedere declaratiile dumneavoastra publice recente prin care va manifestati nelamurirea in legatura cu pozitia Romaniei privind situatia din Ucraina si din regiune, in conformitate cu Art. 86 din Constitutia Romaniei va invit pentru consultari astazi, 13 mai 2014, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.
Consultarile vizeaza clarificarea nelamuririlor Guvernului referitoare la politica externa, de securitate si de aparare a Romaniei – problema urgenta si de importanta deosebita. La aceasta intalnire va recomand sa participe toti membrii Guvernului sau, cel putin, ministrii care fac parte din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii”, se arata in scrisoarea adresata de presedinte premierului.
Invitatia vine la scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a discutat, marti, cu ministrii care fac parte din CSAT si ulterior a cerut convocarea unei sedinte CSAT extraordinare, in contextul crizei din Ucraina.
Victor Ponta a anuntat, potrivit Digi24, ca va da curs invitatiei adresate de presedinte, la intalnire urmand sa fie prezenti doar ministrii care sunt membri in CSAT. Ponta avea in programul de marti mai multe activitati electorale in judetul Ialomita.
Premierul a cerut inca de la sfarsitul lunii aprilie o sedinta CSAT pentru evaluarea problemelor de securitate, in contextul evolutiilor din Ucraina, dar presedintele a explicat, la data de 6 mai, ca nu este necesara convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pentru ca “Romania nu este in pericol de a fi atacata”.
De asemenea, seful statului l-a acuzat pe premier ca intentioneaza sa foloseasca electoral CSAT, subliniind faptul ca acest organism nu poate fi compromis “de dragul propagandei pe care o face premierul”. In plus, presedintele a precizat ca situatia din Ucraina s-a discutat demult in CSAT, insa premierul “nu si-a dat seama cand”.
In ultimele zile contextul regional s-a schimbat. Alte doua regiuni din Ucraina au anuntat ca doresc alipirea la Rusia, dupa modelul Crimeei, iar intre vicepremierul rus Dmitri Rogozin si liderii de la Bucuresti a avut loc un schimb de atacuri verbale fara precedent.
In perioada imediat urmatoare sunt asteptati la Bucuresti vicepresedintele american Joe Biden, seful Pentagonului si cel al NATO. (ziare.com)

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …