Saturday , December 9 2023

Basescu: Boldea e localizat, nu avem interesul sa fie retinut in alta tara

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că deputatul Mihail Boldea este “perfect localizat”, dar interesul e să nu fie arestat în altă ţară.
“Nu am să vă spun cum a spus ministrul de Externe că nu este o problemă importantă. Este o problemă extrem de importantă pentru noi pentru că e vorba de un cetăţean român. Nu am să intru în niciun feld e detalii. Vă pot spune că este perfect localizat, în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a lui. Vă pot spune însă că nu avem niciun interes să se producă o reţinere a domnului Boldea pentru că e în interesul nostru ca un cetăţean român care a plecat legal să fie protejat de riscurile arestării de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru a-l extrăda. Obiectivul nostru este ca domnul Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române pentru a preveni o detenţie pe teritoriul unui stat străin”, a spus Băsescu.
Vineri, preşedintele Traian Băsescu spunea că se ştie unde este Boldea, în Kenya, şi că se va implica în mod direct pentru aducerea lui în ţară.
“Imediat ce am aflat (despre dispariţia lui Boldea din ţară, n.r.), am dorit să ştiu cum a fost posibil. Tot mandatul, am alergat după ăştia să-i aducem înapoi- Popa, Necolaiciuc, incercăm şi cu Hayssam. Acum s-a mărit lista (…) Eforturile sunt şi politice. Câte intervenţii a trebuit să fac la preşedintele Indoneziei (…), la preşedintele Ciprului, legat de Petrom Service. Mă voi implica şi în acest caz de aducere a lui Boldea, în mod categoric. Ştim unde e, facem toate eforturile politice. În Kenia, acum. Nu ştiu unde va fi diseară”, a declarat Băsescu.
“Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo”, declara Mihai Boldea, pentru Gândul, tot vineri seară.
“Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu”, a spus Boldea, după ce i-a contactat pe jurnalişti.
Deputatul a mai declarat vineri, într-un interviu pentru Antena 3, că se va reîntoarce în România cum găsește bilet de avion, acuzând că în țară “nu se respectă dreptul la apărare”. “Să nu mă caute domnul Băsescu, că vin, cum găsesc bilet de avion o să iau biletul de avion, bineînțeles tot prin Istanbul, să mă aștepte să mă încătușeze”, a comentat Boldea.
Mihail Boldea a fost dat în urmărire internaţională, după ce instanţa a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă în lipsă.

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …