Sunday , September 24 2023

Băsescu acuză presa că propagă o minciună majoră, respectiv că România e într-o situaţie disperată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la RRA că mass-media propagă o “minciună majoră”, respectiv că România se află într-o situaţie disperată, ceea ce a dorit să respingă în mesajul rostit marţi în Parlament.
“Dacă discutăm în timp, noul acord cu FMI trebuie încheiat după ce terminăm actualul acord care se încheie în aprilie 2011, deci nu are nicio relevanţă din acest punct de vedere momentul în care eu am venit în Parlament. Motivul pentru care am decis să merg în Parlament a fost legat şi de atmosfera creată, dacă vă uitaţi, în 80% din mass-media românească se transmite un singur mesaj pentru români: suntem într-o situaţie disperată, nu avem soluţii, politicienii nu ştiu ce e de făcut, ceea ce este una din minciunile majore pe care mass-media le propagă. Repet, una din minciunile majore pe care mass-media le propagă”, a declarat Traian Băsescu la RRA.
El a susţinut că este o situaţie grea, generată în primul rând de criza economică, dar că România are soluţii.
“Sigur, are şi de recuperat erori de guvernare din anii anteriori, are de corectat erori, dar o facem şi mergem înainte. Merem înainte ştiind unde mergem”, a mai spus Băsescu.
De asemenea, el a ţinut să precizeze că momentul ales pentru a se adresa Parlamentui nu are nicio legătură cu ideea că România va încheia un nou acord cu FMI.
“Nu am ales momentul spre a-l dedica ideii că vom avea un acord cu Fondul ci, dacă veţi analiza discursul meu în partea a doua, el prezintă soluţiile pe care le are România şi care sunt reale şi finanţate, iar mesajul de fond a fost unul îndreptat către optimsim legat de faptul că avem soluţii pentru a gestiona situaţia de criză”, a conchis şeful statului.

Vezi si

Eternul baron PSD de Vaslui Mitică Buzatu a fost reținut de DNA. Avea în portbagaj o mită de 1,25 milioane lei

Baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu (68 de ani), prins în flagrant, vineri seara, a fost …

One comment

  1. poate ne spune si ce fel de whisky consuma de vede viata mai portocaliu decit populatia care nu conduce pdl/ul.