Friday , August 19 2022

Basescu a promulgat legea privind majorarea salariilor bugetarilor

Președintele Traian Băsescu a semnat marți Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2012 privind majorarea salariilor bugetarilor în două etape, de la 1 iunie și de la 1 decembrie.
Legea are ca obiect de reglementare aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerii veniturilor de natură salariale din sectorul bugetar prin Legea nr. 118/2010.
Recuperarea se va realiza în două etape: cu 8% începând cu data de 01 iunie 2012 şi cu 7,4% începând cu data de 1 decembrie 2012 pentru salariile reduse cu 25% și cu 2,3% din luna iunie pentru cele reduse cu 15%.
Vor crește, totodată, sporurile, indemnizațiile și compensațiile pentru personalul plătit din fondurile publice, pentru personalul didactic și auxiliar din învățământ, pentru personalul din cadrul autorităților și instituțiilor publice finanțate din venituri propriii și aflate în subordinea Guvernului, precum și contribuția lunară de care beneficiază personalul neclerical angajat în unitățile care aparțin cultelor religioase.
“În anul 2012 se pot acorda premii sportivilor și colectivelor tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale, elevilor care au obținut distincții la olimpiade și concursuri internaționale precum și profesorilor care i-au pregătit pe aceștia”, se mai arată în legea adoptată.
Recuperarea reducerilor salariale ale bugetarilor în două etape a fost adoptată la 25 iunie în plenul Senatului cu 84 de voturi “pentru” şi două “abţineri”.
La Camera Deputaţilor – for decizional -, legea a fost adoptată la 2 octombrie, cu 225 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri.

Vezi si

Admiterea la colegii se va da după Evaluarea Naţională obligatorie, din 2024, iar proba de Română la Bac va include gramatică

Ministrul Educaţiei a anunţat modificări la legile pe care le-a propus, după ce a negociat …