Thursday , January 27 2022

"Baronul" Mischie merge 4 ani la inchisoare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Nicolae Mischie a fost condamnat pentru trafic de infjuenţă şi luare de mită, ÎCCJ menţinând astfel decizia luată iniţial de Curtea de Apel Timişoara, informează România TV. În acelaşi dosar, Nicolae Mischie a fost condamnat şi de Tribunalul Gorj, în 2007, dar fostul baron local a făcut recurs, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timişoara, care a menţinut decizia. Mischie a contestat apoi decizia la Curtea Supremă, care nu i-a arătat, însă, mai multă clemenţă, astfel că fostul preşedinte al CJ Gorj va ajunge după gratii.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat de trei ori luarea unei decizii în acest caz, la 4 şi 18 februarie şi la 4 martie.
Nicolae Mischie a fost acuzat că ar fi primit mită în valoare de mai multe sute de mii de euro, sub formă de maşini, mobilier, aparatură sau lucrări de construcţii, de la un om de afaceri din Târgu Jiu pe care l-ar fi ajutat să obţină contracte publice preferenţiale. Potrivit rechizitoriului, Mischie ar fi intervenit pe lângă conducerea DGFP Gorj pentru ca firma partenerului său să fie protejată, dar şi pe lângă şefii Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia pentru încheierea a zeci de contracte de execuţie în valoare de peste 163 de miliarde de lei vechi, fără TVA.
Fostul “baron” PSD a mai fost condamnat la închisoare în 2011, pentru contrabandă cu maşini. Atunci, pedeapsa a fost însă de doi ani cu suspendare, iar magistraţii i-au interzis şi dreptul de a alege şi de a fi ales timp de doi ani.

Vezi si

Ministrul Apărării: România poate să primească câteva mii de posibili refugiați ucraineni

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri seară că în momentul de faţă România …