Saturday , September 18 2021

Baronul de Buzau, arestat preventiv, a fost exclus din PSD

Bigiu

Cristinel Bîgiu, şeful CJ Buzău, aflat în arest preventiv, va fi exclus din PSD. Victor Ponta a anunţat, luni, că Biroul Permanent Naţional a aprobat, în unanimitate, demararea procedurilor de excludere din partid a lui Bîgiu.
“Am propus şi BPN a aprobat în unanimitate demararea procedurilor statutare de excludere din partid a domnului Bîgiu de la Buzău. Am anunţat foarte clar că, de acum încolo, toleranţa noastră faţă de fapte de corupţie trebuie să fie zero şi atitudinea noastră să fie în acest sens. Şi acest lucru prefigurează una dintre schimbările esenţiale pe care PSD trebuie să le dezbată şi din punctul meu de vedere să le adopte la congresul pe care îl vom avea în primăvara anului viitor”, a precizat Victor Ponta.
Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul său, Florin Colgiu, au primit mandate de arestare, cei doi fiind acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, duminică seara, arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi a finului său, Florin Colgiu. Cristinel Bîgiu a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.
Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost reţinut, sâmbătă noaptea, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită, în forma continuată. Alături de el a fost reţinut şi Florin Colgiu, pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată.
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013 – decembrie 2014, Cristinel Bîgiu, în calitate de preşedinte CJ Buzău, i-a solicitat lui Dragoş Cojocea, director executiv al Direcţiei de dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean, efectuarea de demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă şi identificarea unor firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi întocmirea lor efectivă. Urma ca, după întocmirea acestor proiecte şi aprobarea plăţilor de către Bîgiu, directorul respectiv să remită, sub forma de mită, preşedintelui CJ, jumătate din suma plătită din bani publici, respectiv 200.000 lei. Banii respectivi directorul urma să-i recupereze de la firmele care figurau, în mod fals, ca executanţii celor trei proiecte.
 
 

Vezi si

Ce se ascunde în spatele falimentului City Insurance. Dobânzi uriașe pentru împrumuturi fictive plătite către compania lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase

Un director din ASF face dezvăluiri despre ce se ascunde la City Insurance: compania a …