Sunday , March 3 2024

Bărbatul suspectat de Ebola a fost în vacanţă la VAMA VECHE înainte de a se prezenta la spital

vama-veche

Bărbatul suspect de Ebola le-a spus, duminică, medicilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile, conform Mediafax.
Potrivit unor surse medicale, bărbatul de 51 ani suspect de Ebola s-a prezentat, duminică dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde, în primă fază, nu a spus că a fost în Nigeria, ci doar că a fost în vacanţă la Vama Veche şi că în urmă cu trei zile a început să se simtă rău şi să aibă scaune cu sânge.
De la Spitalul de Boli Infecţioase a fost îndrumat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde le-a spus medicilor că a fost plecat câteva luni în Nigeria, au precizat sursele citate.
Contactat telefonic, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean, a declarat că bărbatul a intrat în camera de primiri urgenţe a spitalului şi nu a luat contact cu niciun alt pacient.
Acesta a spus că deşi boala nu a fost confirmată, în condiţiile în care cazul pacientului este unul “deosebit”, spitalul a intrat în carantină.
“Cel puţin în cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) nu va fi permis accesul vizitatorilor în spital. Noi am dezinfectat imediat spaţiul în care pacientul a fost primit şi acesta nu a intrat în contact cu alţi bolnavi, însă este o măsură de precauţie”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.
antena3.ro

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …