Saturday , May 8 2021

Avocaţii lui Gigi Becali au depus o cerere de contopirea a pedepselor

gigi-becali1

Avocaţii lui Gigi Becali au depus, joi, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de contopirea a pedepselor clientului lor. Omul de afacri speră, astfel, să execute doar trei ani de închisoare, însă este posibil să primească un spor de pedeapsă.
După condamnarea din dosarul schimbului de terenuri, Gigi Becali a mai primit trei ani de închisoare cu executare şi în dosarul “Valiza”, pentru dare de mită.
“”Trebuie să respectăm această sentinţă, nici nu-l ajută, nici nu îi ingreunează situaţia. Urmează să execute perioada de trei ani pe care deja o avea în executare”, a declarat Bogdan Bărbuceanu, avocat al lui Gigi Becali.
Însă Becali ar putea primi un spor de pedeapsă după condamnarea din dosarul Valiza. Avocatul Bogdan Vlad a explicat la emisiunea “Tonomatu lui Ciutacu”, de la România TV, faptul că patronul Stelei a primit patru pedepse cu executare: două pentru “Valiza” şi două pentru fals în declaraţii. Cererea contopirii pedepselor poate atrage însă şi un spor de pedeapsă.
“El a fost condamnat câte trei ani pentru două infracţiuni de dare de mită, şi câte un an pentru două infracţiuni de fals”, a explicat Bogdan Vlad. În total, opt ani de închisoare pentru Gigi Becali. Sistemul nostru juridic prevede însă contopirea pedepselor, iar Becali va executa pedeapsa cea mai grea dintre cele patru: cea de trei ani cu executare.
Alţi avocaţi spun, însă, că Becali ar putea primi un spor de pedeapsă. “Nu s-a făcut o contopire a celeilalte pedepse pe care o avea. După contopire, Becali poate primi şi un spor de pedeapsă. Se putea aplica o pedeapsă de până la 5 ani. Legea prevede că în momentul în care maximul special al unei pedepse nu este îndestulător, se poată adăuga un spor de până la 5 ani”, a declarat avocatul Mariana Ştefan.
Gigi Becali a fost condamnat definitiv, pe 20 mai, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Totodată, Magistraţii au mai decis ca Becali să plătească suma de 421000 de dolari drept despăgubiri. De asemenea, vila şi terenurile latifundiarului se află sub sechestru.
Mai mult, finanţatorul Stelei a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Valiza”, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals.

Vezi si

Șase români, arestați în SUA după ce au fost prinși jefuind un templu budist. Cum acționau

Șase români au fost arestați în SUA, acuzați de că au încercat să jefuiască un …