Wednesday , February 8 2023

Avocatii lui Adrian Nastase au cerut anularea pedepsei

Avocaţii lui Adrian Năstase au cerut anularea pedepsei de doi ani de închisoare primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul “Trofeul Calităţii”, informează România TV. Avocatul Ion Cazacu a anunţat, luni, că a depus la instanţa supremă o contestaţie în anulare în legătură cu condamnarea fostului premier.
Avocaţii lui Adrian Năstase pun la cale un adevărat plan pentru a-l scăpa de pedeapsă. Aceştia cer Tribunalului Bucureşti ca solicitarea de amânare a executării pedepsei să se judece mai repede de 5 iulie, data stabilită iniţial.
De asemenea, avocaţii au introdus şi o contestaţie în anulare, o cale extraordinară de atac. Aceştia susţin că faptele pentru care a fost condamnat Năstase s-au prescris şi că, prin urmare, acesta a fost condamnat pe nedrept.
Contestaţia în anulare este o cale extraordinară de atac, care se va judeca abia după ce va apărea motivarea judecătorilor. Avocaţii  mai spun că Năstase a fost trimis în judecată ca preşedinte al PSD, dar judecătorii l-au condamnat şi pentru că era premier al României, fără a se cere însă avizul Parlamentului.
“Contestaţia în anulare este una dintre cele două căi extraordinare de atac. Adică după ce o hotărâre rămâne definitivă, ea poate fi contestată numai în anumite puncte prevăzute de legea penală. Unul dintre aceste punctele este prescripţia răspunderii penale. Nu prescripţia executării pedepsei, care este altă instituţie. Consecinţa este redeschiderea cazului cu privire la acel aspect. Dacă în cauză, de pildă, dacă faptele sunt prescrise din punctul de vedere al răspunderii penale (…) Noi am susţinut că răspunderea penală pentru aceste fapte în ceea ce-l priveşte pe domnul Adrian Năstase s-a împlinit termenul de prescripţie la data de 10 iunie. Am depus doar cererea, pentru că nu avem încă o motivare. Aceasta ar trebui să apară în maximum 30 de zile”, a explicat avocatul Ion Cazacu.
“Am depus cereri la IGPR şi la Administraţia Penitenciarelor în care am atras atenţia că trebuie să fie asigurate absolut toate condiţiile ca să nu se întâmple vreun accident dacă medicii curanţi vor da acceptul pentru transfer”, a subliniat Cazacu.
Avocatul lui Adrian Năstase a precizat că a fost anunţat de la Tribunalul Bucureşti că miercuri dimineaţă trebuie să se prezinte la tribunal, după o  procedură deschisă de IGPR, despre care a spus că nu are nicio idee.
Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul Calităţii”. La câteva ore de la pronunţarea sentinţei, fostul premier a încercat să se sinucidă, dar a fost împiedicat în ultimul moment de unul dintre poliţiştii veniţi pentru a executa mandatul, şi s-a împuşcat în gât. El a fost transportat la spitalul Floreaca, unde a fost operat şi se află internat.

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …

One comment

  1. Mai cu am crezut!! Ca un HOT DE LUX,pe nume Adrian Nastase,pentru milioanele de Euro furate de la noi,ROMANII,macar cu 2 ani va suporta PEDEAPSA. Dar, NU!!!. Un hot de lux,nu poate fi pedepsit pentru milioanele de Euro furate,macar, ca un gainar,2 ani de detentie.Vai de tine ROMANE,vai de Tara ROMANEASCA!! Azi in ROMANIA la PUTERE e USL,adica TRADAREA si HOTIA!! Desteapta-te, Gheorghe,desteapta-te, Ioane!!!