Wednesday , April 17 2024

Avionul disparut: Un satelit francez a detectat obiecte plutind în zona de căutare a Boeingului 777

avion

Autoritățile malaeziene au anunțat duminică faptul că au primit imagini de la un satelit francez care a detectat obiecte plutind în principalele zone de căutare, din largul Australiei, a avionului Boeing 777, relatează AFP.
În aceste imagini, se văd “ceea ce par a fi obiecte în proximitatea culoarului sudic”, zonă posibilă de cădere a avionului în Oceanul Indian, unde se desfășoară în prezent operațiuni ample de căutare, a precizat Ministerul malaezian al Transporturilor.
Avionul dispărut: Două obiecte plutitoare în Oceanul Indian, DETECTATE de sateliţi
Aceste imagini au fost transmise Australiei, care coordonează căutările în Oceanul Indian, însă Ministerul Transporturilor nu a precizat cu exactitate localizarea și numărul obiectelor care pluteau.
Cele mai grave şi misterioase accidente aviatice petrecute la nivel mondial în ultimele decenii
Obiecte plutind au fost detectate de către sateliți la 16 și 18 martie în sud-vestul Australiei, o zonă vastă unde se concentrează căutările din aer și de pe mare, la 2.000 — 2.500 de km sud-vest de orașul australian Perth.
 
 

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …