Tuesday , October 4 2022

Avion prabusit in Ucraina: Kievul sustine ca a aflat cine a comandat doborarea – i se spune "Demonul"

avion-ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit locul exact de unde a fost lansata racheta sol-aer care a doborat joi avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, a declarat seful contraspionajului ucrainean Vitali Naida.
“Lansarea rachetei din cadrul sistemului Buk a fost efectuata dintr-un perimetru al orasului Snejnoe (regiunea Donetk), controlat de rebeli, dar in interesul anchetei nu vom dezvalui locul exact al lansarii, despre care avem date precise”, a afirmat Naida, citat de agentia Interfax, in cadrul unei conferinte de presa, duminica, la Kiev.
Seful contrainformatiilor din Ucraina a subliniat ca lansarea a fost efectuata de experti militari rusi, la ordinul dat de liderul unuia din grupurile armate ale insurgentilor, Igor Bezler, cunoscut sub numele de cod “Bes” (Demonul).
Rusia este obligata sa ne furnizeze numele persoanelor care au efectuat lansarea rachetei, a reiterat seful Departamentului de Contraspionaj al SBU, Vitali Naida.
“La ora actuala, Ucraina nu are toate dovezile privind implicarea Rusiei in catastrofa aeriana, dar in curand va avea suficiente probe”, a afirmat acelasi responsabil militar ucrainean, intr-un interviu la postul de televiziune local 1+1, citat de Ukrainska Pravda.
“Dispunem in prezent de o multime de informatii operative, le primim si le verificam. Cooperam cu parteneri straini, intre care FBI, experti din Olanda si Polonia. Parteneri din Marea Britanie urmeaza sa ni se alature in aceasta ancheta”, a afirmat Vitali Naida.
Impreuna cu experti internationali, Ucraina va reusi sa adune suficiente probe pentru a demonstra implicarea Rusiei in doborarea avionului de linie malaezian si pentru a initia un demers impotriva Moscovei intr-o instanta internationala, a declarat seful contraspionajului ucrainean.
“Noi vom dovedi ca in Ucraina nu este un razboi civil, ci o actiune terorista provocata de Rusia”, a subliniat reprezentantul SBU. (ziare.com)

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …