Thursday , February 9 2023

Avion doborât de separatişti în Ucraina. Rusia a masat trupe la graniţă, anunţă NATO

avion

Un avion de transport militar ucrainean a fost doborât luni de rebelii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat serviciul de presă al autoproclamatei ‘republici populare Lugansk’, citat de Interfax, potrivit Agerpres. Un purtător de cuvânt militar anunţase anterior pierderea legăturii cu avionul militar AN-26 care survola regiunea Lugansk. Patru dintre membrii echipajului avionului ucrainean au fost luaţi prizonieri de combatanţi separatişti.
Patru dintre membrii echipajului avionului ucrainean de transport militar An-26 doborât luni au fost luaţi prizonieri de combatanţi separatişti, informează serviciul de presă al autoproclamatei republici populare Lugansk, citat de Interfax, potrivit Agerpres.
‘Patru dintre membrii echipajului au fost făcuţi prizonieri’, a anunţat pentru Interfax serviciul de presă al autoproclamatei republici. Acesta a precizat că în acest moment ‘prizonierii se află în oraşul Krasnodon şi sunt anchetaţi’. Nu s-a precizat care este starea prizonierilor.
În comunicatul publicat pe site-ul preşedintelui Poroşenko se spune că în prezent are loc o operaţiune de căutare şi salvare, pentru a aduce echipajul avionului de transport al Forţelor Aeriene ale Ucrainei pe teritoriul controlat de militarii ucraineni.
 
 

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …