Friday , December 2 2022

Aviaţia britanică a efectuat primele raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Siria

Avioanele de vânătoare Tornado ale Forţelor Aeriene Regale britanice au efectuat primele atacuri împotriva unor obiective ale grupării teroriste Stat Islamic în Siria, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Londra, la numai câteva ore după ce Parlamentul a aprobat raidurile aeriene, relatează BBC, potrivit Mediafax.
atac briti

Atacurile au avut loc la numai câteva ore după ce Parlamentul britanic a aprobat raidurile cu 397 de voturi pentru şi 223 împotrivă, în urma unei dezbateri care a durat zece ore.
Patru avioane de luptă de tip Tornado au decolat la scurt timp după vot de la baza aeriană a Forţelor Aeriene Regale britanice din Cipru, RAF Akrotiri.
Două dintre cele patru avioane au revenit la baza din Cipru la peste trei ore după decolare, în jurul orei 3.00 GMT (5.00, ora României).
Potrivit corespondentului BBC Jonathan Beale, avioanele au părăsit baza aeriană având la bord câte trei bombe Paveway fiecare şi s-au întors fără aceste arme.
Ministerul britanic al Apărării ar urma să ofere detalii despre ţintele avioanelor ulterior, în cursul zilei de joi.
În urma votului, premierul britanic David Cameron a afirmat că parlamentarii au “luat decizia corectă pentru a menţine ţara în siguranţă”, dar opozanţii săi au apreciat că a fost o greşeală.
Iniţiativa a divizat Partidul Laburist (centru-stânga, în opoziţie), al cărui lider, Jeremy Corbyn, se opune bombardamentelor. Potrivit BBC, 66 de parlamentari laburişti au votat în favoarea raidurilor aeriene.
 

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …