Saturday , December 3 2022

Avertizare de vant puternic in Moldova

Meteorologii au emis, luni, o avertizare de vânt puternic pentru opt judeţe din nord-estul ţării, valabilă luni, între orele 8.00- 14.00, vizate fiind judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cele opt judeţe se vor semnala intensificări de vânt, care vor atinge şi depăşi local la rafală 55 – 60 km/h.
Între orele 09:00 si 15:00 în judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări de vânt care vor atinge şi depăşi local la rafală 55-60 km/h.
Vremea se va răci în toată ţara, astfel încât regimul termic se va apropia de cel normal al perioadei, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 18 grade, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei si cele mai mari in Oltenia.
Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în est şi sud-est dar condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei şi temporar în celelalte regiuni.
Marţi cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării unde este posibil ca izolat să plouă slab, cel mai probabil către seară. Vântul însă va fi prezent cu intensificări locale, temporare în majoritatea zonelor.
Valorile termice se vor situa în jurul celor obişnuite pentru ultima decadă a lunii martie. Maximele trec de 10 grade, cu excepţia depresiunilor transilvane, şi ajung la 17 grade în vestul Olteniei la Drobeta Turnu Severin.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …