Monday , November 28 2022

Avertismentul ministrului Sanatatii: “Păstrăm precauţiile şi distanţa, mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”

Nelu Tătaru a declarat luni că trebuie păstrate măsurile de precauţie şi distanţa din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul Sănătăţii a explicat că a fost necesară închiderea cimitirelor pentru a fi păstrată distanţa socială şi că “mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”, făcând referire la numărul cazurilor de coronavirus.

Aflat la Galaţi, Nelu Tătaru a anunţat că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii lucrează la o propunere cu privire la modul în care să fie desfăşurate înmormântările în timpul pandemiei de coronavirus.

“Am avut câteva greutăţi în care erau decedaţi rămaşi, pe care fie nu îi puteam ridica, ba nu era familia care să sigileze, ba nu erau cei de la DSP, ba cei de la pompele funebre refuzau să ridice. Avem în discuţie”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Despre închiderea cimitirelor, Nelu Tătaru a explicat că această măsură este necesară deaorece “corespunde distanţării sociale”.

“Orice adunare, că este un cimitir, că este un stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni dintr-un anumit punct de vedere, că e cimitir sau altceva. A limitat acea apropiere. Avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe, dar avem şi transmiteri directe, avem transmiteri prin atingeri, am strănutat în mână, am strănutat în haina celui din faţă, o apropiere, o împingere nu înseamnă decât să luăm. Păstrăm precauţiile şi păstram distanţa, mai avem încă vreo trei săptămâni de urcat”, a menţionat Nelu Tătaru, citat de Romania TV.

Vezi si

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Fostul baron social-democrat Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, a fost …