Friday , July 1 2022

Avertisment dur al Comisiei Europene, după modificarea Codurilor penale: Ca gardian al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsuri, dacă va fi nevoie

Comisia Europeană este tot mai îngrijorată de modificările legislative privind justiția din România și spune că nu va ezita să ia măsuri, dacă va fi nevoie, pentru a asigura compatibilitatea legilor românești cu legislația UE relevantă în domeniul justiției penale, al cooperării polițienești și al standardelor internaționale, a declarat, miercuri, Christian Wigand, purtător de cuvânt al executivului european.
CE

Declarația completă a reprezentantului CE:
„Comisia urmărește îndeaproape și cu îngrijorări crescânde evoluțiile actuale din România.
Noi, precum și alți parteneri internaționali și statele membre, am subliniat în repetate rânduri că lupta împotriva corupției și asigurarea unui sistem judiciar independent și profesionist sunt de o importanță capitală. Acesta este și nucleul rapoartelor Comisiei privind MCV. Este crucial ca acum România să-și intensifice eforturile și să evite regresul realizărilor trecute.
În acest context, urmărim îndeaproape reformele judiciare și codurile penale din România. Luăm notă că reforma Codului penal a fost adoptată de Parlamentul României. Vom examina textele finale ale legislației pentru compatibilitatea acestora cu legislația UE relevantă în domeniul justiției penale, al cooperării polițienești și al standardelor internaționale. Ca gardian al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsuri, dacă va fi nevoie, pentru a asigura o astfel de compatibilitate”.

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …