Friday , July 1 2022

Autorii atentatelor din Ankara, legaturi cu Statul Islamic si antrenati in Siria

davutoglu

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu (foto) spune ca unii dintre suspectii atentatelor teroriste de sambata de la Ankara, soldat cu 97 de morti, au petrecut multe luni in Siria.
Liderul Guvernului Turciei subliniaza ca dovezile arata ca atacatorii de la Ankara au legaturi cu Statul Islamic sau cu militantii kurzi, scrie agentia Reuters, preluata de ziare.com.
De asemenea, doi barbati au fost retinuti in aceasta ancheta.
“Lucram la investigarea a doua organizatii teroriste, Daesh (Statul Islamic – n.red.) si PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan – n.red.), deoarece avem anumite dovezi ca atacatorii sinucigasi au legaturi cu Daesh, dar si unele cu gruparea PKK”, a declarat Davutoglu, in cadrul unui interviu acordat la Istanbul.
De asemenea, premierul turc a spus ca o investigatie este in desfasurare, care sa stabileasca daca au fost esecuri ale serviciilor de informatii sau de securitate, in perioada de dinainte de atacurile teoriste de sambata, din centrul capitalei, cele mai grave de acest fel din istoria Turciei.
Davutoglu a mai precizat ca oficialii turci au avut informatii ca militantii din PKK au fost antrenati ca atacatori sinucigasi in nordul Irakului si au fost trimisi in Turcia. Nimeni nu a revendicat deocamdata atacurile din Ankara.
Ankara a fost zguduita, sambata dimineata, de doua explozii ce au avut loc in apropiere de gara principala a capitalei turce in timpul unei manifestatii pentru pace a opozitiei. Nu mai putin de 97 de persoane au murit si alte peste 250 au fost ranite.

Vezi si

Aproape 60 de curse întârziate joi pe Aeroportul „Henri Coandă” din București

Aproape 60 de curse au avut întârzieri, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București, cumulând …