Saturday , January 28 2023

UPDATE: Autocar răsturnat la Braşov. 20 de raniti, a fost activat planul roşu de intervenţie

112


UPDATE: „Este vorba despre un autocar cu pasageri adulţi, care mergeau într-un team building, la o cabană din zona Bănicel. În acest moment se acţionează pentru salvarea victimelor. Traficul în zonă este blocat în totalitate. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele accidentului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.
Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a declarat că sunt rănite 20 de persoane, toate fiind conştiente, echipajele de intervenţie lucrând pentru descarcerarea unei persoane, în timp ce o a doua a fost descarcerată deja.
Un autocar s-a răsturnat, vineri seara, pe DN 73A, în judeţul Braşov între Râşnov şi Pârâul Rece, informează purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, anunta Antena 3accident brasovÎn urma accidentului, 20 de persoane au fost rănite. O persoană este încarcerată în autocar.
La fața locului au ajuns nouă echipaje de salvare și a fost activat planul roșu de intervenție.
Conform IGSU, la locul evenimentului salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, trei ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, şapte echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă fiind şi ele prezente la acţiune.
“În sprijin, la locul intervenţiei au fost prealertate autospeciale pentru transport personal şi victime multiple de la ISU Sibiu, Covasna şi Prahova”, anunţă IGSU.
Accidentul s-ar fi produs din cauza carosabilului umed.
Un grav accident s-a produs pe şoseaua dintre Predeal şi staţiunea Pârâul Rece. Un autocar în care se aflau şi copii s-a răsturnat.
Raed Arafat a declarat la Digi24 că 12 dintre cele 37 de persoane aflate în autocar au fost rănite, una fiind încarcerată. Zece au leziuni la nivelul membrelor. Toate persoanele sunt conştiente. Pompierii verifică dacă e cineva prins sub autocar.
Cel mai probabil, răniţii vor fi duşi la spitalul din Braşov.
Zona este plină de serpentine, iar în ultimele minute, acolo a fost o ploaie puternică.
În autocar sunt 40 de persoane, majoritatea copii.
Serviciile de intervenţie sunt în drum spre locul accidentului. Momentan nu sunt informaţii privind starea persoanelor din autocar.
S-a pus în aplicare planul roşu. Deocamdată la faţa locului au fost trimise trei echipaje SMURD, şase ambulanţe, trei echipaje cu apă şi spumă, trei de descarcerare. Vor fi trimise la faţa locului şi ambulanţe SMURD pentru victime multiple din zone limitrofe.
digi24.ro

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …