Monday , December 5 2022

AUR începe procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat luni că a început să strângă semnături de la parlamentari pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Pentru demararea procedurilor, AUR trebuie să strângă semnături de la cel puțin o treime din numărul total al parlamentarilor. Simion a anunțat că au semnat deja pentru suspendare și parlamentari de la PNL, probabil referindu-se la parlamentarii plecați împreună cu Ludovic Orban din grupul partidului. De altfel, Orban a anunțat cu o zi în urmă ca va susține un astfel de demers.

„Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunțam pe 1 septembrie, demiterea lui Florin Cîțu, anunțăm azi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare și vom apela la sutele de mii de români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohanis, pentru că o vorbă românească ne spune că peștele se împute de la cap”, anunță copreședintele AUR George Simion.

El spune că referendumul pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis ar putea avea loc simultan cu alegerile anticipate, posibile după ce Parlamentul va fi respins și a doua variantă de guvern.

„Este momentul. Au existat două propuneri de premier. Trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Pentru a economisi banii și nervii românilor, odată cu alegerile anticipate trebuie să mergem și la referendumul pentru demiterea președintelui. Vom merge către români și-i vom ruga să semneze. (…) Vom merge până la capăt. Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”, adaugă Simion.

La rândul său, celălalt copreședinte al AUR, Claudiu Târziu, susține că demersul nu este vreun moft, ci o datorie.

„Nu e un joc politic, ci un gest de mare responsabilitate”, adaugă Târziu.

Cei doi lideri AUR au fost însoțiți de parlamentari ai fostmațiunii, care afișau pancarde pe care scria „Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas.  (Mediafax)

Vezi si

George Simion s-a instalat la pupitrul conferinței de presă în locul ministrului Energiei. Virgil Popescu n-a mai apărut

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, urma să susțină luni o conferință de presă, de la ora …