Thursday , February 2 2023

Audierile în Parlament ale miniștrilor s-au încheiat. Doar patru au primit aviz pozitiv

Audierile în Parlament ale miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban II s-au încheiat miercuri, după trei zile de dezbateri în comisiile reunite de specialitate. Doar 4 miniştri – Nicolae Ciucă (Aparare), Bogdan Aurescu (Externe), Virgil Popescu (Economie) şi Adrian Oros (Agricultura) – din cei 16 care au fost audiaţi în comisii au obţinut un aviz pozitiv din partea parlamentarilor, restul fiind avizaţi negativ.

Ultimii cinci miniştri propuşi pentru a face parte din al doilea guvern condus de Ludovic Orban au fost audiaţi miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, relatează Agerpres.

Lucian Bode, propus pentru Transporturi, a primit aviz negativ în Parlament. Ministrul a avut 20 de voturi pentru și 25 împotrivă.

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a primit si ea aviz negativ, miercuri, cu 35 de voturi împotrivă şi 13 de voturi pentru.

Marcel Boloş, ministrul propus pentru Fonduri Europene, a fost avizat negativ, avand17 „respingeri”, 12 voturi „pentru” şi 2 „abţineri”.

Ministrul propus pentru Sănătate, Victor Costache, a fost avizat negativ în comisiile reunite pentru sănătate ale Parlamentului. Au fost 20 de voturi „pentru” avizul de respingere, șase „împotrivă” și o abținere.

Ministrul propus pentru Agricultură, Adrian Nechita Oros, a primit miercuri, în comisiile parlamentare reunite de specialitate, aviz pozitiv pentru portofoliul Agriculturii. El a avut 18 de voturi pentru, 6 respingeri şi 2 abţineri.

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …