Wednesday , November 30 2022

Audieri la CSM. Tiberiu Niţu, propus la functia de procuror general: Sunt pregătit pentru o prestaţie foarte bună

tiberiu nitu

Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al României, a declarat, miercuri, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că este pregătit pentru o prestaţie foarte bună în faţa membrilor Secţiei pentru procurori.
Întrebat dacă speră într-un aviz pozitiv, Niţu a răspuns: “Da, normal”.
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a spus, la intrarea în sediul CSM, că are încredere în toţi candidaţii, informează Mediafax.
Tiberiu Niţu, nominalizat pentru funcţia de procuror general al României, este intervievat miercuri de Secţia pentru procurori a CSM, în vederea obţinerii unui aviz consultativ, decizia finală în privinţa numirii aparţinându-i preşedintelui Traian Băsescu.
Niţu îşi prezintă mai întâi proiectul de management în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM, apoi va răspunde întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.
Tiberiu Niţu este pentru a doua oară în faţa Secţiei pentru procurori a CSM în calitate de candidat la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, el fiind audiat şi pe 22 noiembrie 2012, atunci primind aviz negativ.
După Tiberiu Niţu va fi audiat, de la ora 11.30, Bogdan Licu, candidat pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general. Ultimul care va ajunge miercuri în faţa membrilor Secţiei pentru procurori este Codruţ Olaru, propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general, acesta urmând să îşi prezinte proiectul de management de la 14.15.
Fiecare va avea la dispoziţie 30 de minute pentru susţinerea proiectului de management, iar apoi vor răspunde timp de 90 de minute întrebărilor adresate de membrii Secţiei pentru procurori.
Premierul Victor Ponta i-a propus în 3 aprilie, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, pe Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe Bogdan Licu pentru postul de prim-adjunct al procurorului general şi pe Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …