Audierea ministrilor in comisiile Parlamentului: Nicolae Ciucă, primul care a fost avizat pozitiv. Alexe, Citu si Vela au fost respinși

reportersite
17 februarie 2020, 18:22

Miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II vor fi audiaţi luni, marţi şi miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Ministrul propus pentru Afacerile Interne, Marcel Vela, a primit, luni, aviz negativ în comisia de specialitate din Parlament. Marcel Vela a fost audiat mai bine de o oră.

„Ştiu că votul este politic, dar ţineţi cont că împreună putem face proiecte legislative utile pentru România”, a spus Marcel Vela la ieşirea din Comisie.

Marcel Vela nu este singurul ministru din Guvernul Orban 2 respins, luni, după audieri. Florin Cîţu de la Finanţe şi Costel Alexe de la Mediu au primit, de asemenea, aviz negativ.

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă (foto) este primul membru al Cabinetului Orban II care a fost avizat pozitiv, luni, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. 12 aleși au votat favorabil, în timp ce PSD s-a abținut la vot. Au fost 12 voturi „pentru”, trei împotrivă și șapte abțineri. Pentru Nicolae Ciucă a votat inclusiv șeful comisiei de apărare a Camera Deputatilor, Ion Mocioalcă.

Social-democraţii s-au abţinut la vot. Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a primit şi în urmă cu trei luni aviz favorabil de la parlamentari.

Florin Cîțu, propus ca ministru al Finanțelor, a fost avizat negativ, chiar dacă au votat 18 parlamentari „pentru” și 18 parlamentari „împotrivă”. De asemenea, comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ renominalizarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

digi24.ro