Sunday , October 2 2022

”Atenţionare publică” transmisă de Federaţia Solidaritatea Sanitară: Tendinţa de migraţie a personalului medical a revenit la un nivel alarmant

Federaţia Solidaritatea Sanitară a transmis, sâmbătă, o ”atenţionare publică”, în care arată că tendinţa de migraţie a personalului medical a revenit la un nivel alarmant.

”Asemenea tuturor cetățenilor din această țară, angajații din sănătate sunt afectați de scăderea continuă a puterii de cumpărare. Ea este ivită pe fondul absenței intervențiilor corective la adresa veniturilor salariale (în sensul creșterii lor) în contextul inflației.
Această situație a determinat reluare tendinței (accentuate) de migrație a personalului medical, cea mai importantă creștere fiind înregistrată în rândul asistentelor medicale”, au transmis, sâmbătă, sindicaliștii.
Aceștia precizează că scăderea forței de muncă din sectorul public de sănătate nu afectează doar personalul medical, extinzându-se și la restul categoriilor de personal.
”Pe primul loc la această categorie se află personalul auxiliar sanitar, alături de scăderea puterii de cumpărare ca factor ce determină reducerea motivației de a rămâne în sistem intervenind și nemulțumirile din ce în ce mai ample față de rămânerea în urmă în privința acordării creșterilor salariale.
Situația este similară în cazul personalului nemedical (TESA). Spre exemplu, în ultima lună s-a înregistrat un număr semnificativ de demisii în rândul angajaților specializați în resurse umane.
Absența intervențiilor corective necesare amplifică continuu această problemă, reprezentând o amenințare în creștere la adresa capacității serviciului public de sănătate”, consideră Federaţia Solidaritatea Sanitară .

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …