Wednesday , May 12 2021

Atenţie: virusul se îndreaptă tot mai mult înspre persoanele tinere şi copii!

Astfel, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi de la începutul pandemiei au fost trataţi atât nou născuţi, cât şi gravide, lehuze, tineri sau persoane adulte, 66 dintr-un total de 1.150 fiind copii. Dintre cei 66, patru au fost copii sub un an, 13 copii cu vârste între un an şi patru ani, iar 49 de cazuri au fost copii între 5 şi 17 ani, relateaza Ziarul de Iasi.

Au fost într-adevăr forme uşoare, care nu au necesitat îngrijire în terapie intensivă, ceea ce a fost o binecuvântare din partea marelui arhitect al Universului. Dar SARS-COV2 nu ocoleşte copii, ei dezvoltă COVID-19, dar fac forme uşoare deocamdată, nu ştim însă ce ne rezervă viitorul. Pentru că virusurile pot dezvolta la un moment dat şi alte tulpini”, a explicat dr. Florin Roşu, şeful Compartimentului de Terapie Intensivă de la spitalul ieşean.

Cel mai tânăr pacient care a ajuns la Anestezie şi Terapie Intensivă, având o formă gravă a bolii este un tânăr în vârstă de 18 ani care este diagnosticat şi cu diabet zaharat. Momentan, starea sa de sănătate este echilibrată, fiind transferat de la ATI într-o secţie, ceea ce înseamnă că pentru moment a dispărut riscul vital.

Medicii mai spun şi că, deşi există ideea că tinerii sunt persoane sănătoase, aceştia pot ascunde patologii cardiovasculare grave. De asemenea, cel mai tânăr pacient care a pierdut lupta cu boala a fost o femeie în vârstă de 27 de ani, care suferea tot de diabet zaharat. Dr. Florin Roşu spune că diabetul zaharat netratat şi neechilibrat pune viaţa oricui în pericol, fiind o afecţiune care trebuie „respectată”. „Eu tot timpul am spus că diabetul zaharat, ca marea majoritate a bolilor, dacă îl respecţi, te respectă şi el pe tine, nu îţi creează foarte multe probleme”, a completat medicul ieşean. (ziaruldeiasi.ro)

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …