Tuesday , July 5 2022

Atenţie, şoferi! Poliţiştii rutieri vor avea camere video şi vor înregistra toate discuţiile când veţi fi opriţi în trafic

9.000 de camere video vor ajunge în curând în posesia polițiștilor. Conform Digi 24, peste aproximativ o lună, șoferii opriți în trafic vor fi avertizați că discuția cu agentul de la Rutieră este înregistrată și, la nevoie, imaginile pot fi folosite în instanță.

Orice intercațiune pe care o vor avea șoferii cu polițiștii va fi înregistrată. Sistemul body-cam va fi prezent pe fiecare polițist, în așa fel încât imaginile care vor fi stocate pe acest dispozitiv vor putea fi folosite ca probe.

Ministerul de Interne a investit 5,8 milioane de lei în 9.000 de mini-camere.

Polițiștii vor putea pune camerele în funcțiune în momentul în care opresc un șofer în trafic sau ulterior, dacă situația devine periculoasă.

Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor: „Aceste imagini sunt probe și reprezintă probe atât în ceea ce privește constatarea contravențiilor, cât și în cauzele penale”.

Camerele video ar urma să fie folosite în schimburi de aproape 40.000 de polițiști. Oficialii MAI spun că, în primă fază, vor primi dispozitive de înregistrare video toți polițiștii în uniformă. Apoi vor beneficia de o astfel de dotare și cei din structurile speciale.

Vezi si

Lista completă a schimbărilor fiscale pregătite de Guvern. Ce taxe cresc, ce deduceri se acordă, cum se vor impozita IMM-urile și dividendele

Luni seara, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță privind modificarea Codului …

No comments

  1. Serios, tov. Andreica? Probe?! Si cui ii pasa de probe? In accidentul de la iesirea din Falticeni spre Suceava, cand agentul IGNAT, sef de post la Moara, a omorat pe trecerea de pietoni o fata de 12 ani, fata omorata pe trecerea de pietoni nu a fost “PROBA”? IN ANNO DOMINI 2020, IGNAT ESTE IN CONTINUARE LIBER SI SEF DE POST SUB CONDUCEREA LUI MERCORIE de la Scheia!!!
    Cum explici situatia, tov. Andreica? Ca ai adus vorba de probe in cauze penale! Sunt 5.8 mil. de lei cu folos doar pt. cei care vand body cam.
    Si daca sunt probe si mafia judiciara in frunte cu procurorul tine dosarele ingropate, nu inseamna ca statul a cheltuit banii degeaba, cu toate probele? Ce parere are procurorul care tine cu dintii de dosarul lui Ignat?!