Thursday , December 1 2022

Atentate teroriste la Paris: Al cincilea suspect, inculpat oficial in Belgia

paris

Un barbat arestat luni in Belgia a fost inculpat marti pentru “asasinate teroriste”, ceea ce aduce la cinci numarul persoanelor plasate in arest preventiv in cadrul anchetei desfasurate pe teritoriul belgian dupa atentatele din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti si 350 de raniti.
“Magistratul instructor specializat in materie de terorism a decis pe 24 noiembrie sa plaseze un individ sub mandat de arestare pentru participare la activitatile unui grup terorist si asasinate teroriste”, a precizat Parchetul federal belgian, fara a divulga identitatea individului, relateaza AFP.
Un alt suspect fusese inculpat luni in Belgia pentru participare la atentatele din Paris, in urma unei vaste operatiuni antiteroriste in regiunea Bruxelles si a orasului Liege, a anuntat Parchetul belgian.
Pe de alta parte, potrivit DPA, Belgia a emis marti un mandat de arestare international pe numele lui Mohamed Abrini (30 de ani), in legatura cu atentatele de la Paris.
Abrini a fost filmat pe 11 noiembrie la volanul unei masini care a fost folosita doua zile mai tarziu in timpul atacurilor teroriste din capitala Frantei. Ela fost surprins de camerele de luat vederi intr-o benzinarie din nordul Frantei alaturi de Salah Abdeslam, suspectul cheie in atentatele din 13 noiembrie.
Intr-un apel la martori emis de politia federala belgiana, Mohamed Abrini este descris drept “periculos si probabil inarmat”.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …