Monday , April 12 2021

ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: Măsuri sporite de securitate pe aeroporturile din Europa

bruxelles

Mai multe țări europene și-au consolidat măsurile de securitate în urma seriei de explozii care au zguduit marți dimineață capitala belgiană Bruxelles.
În Franța au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, relatează AFP. Președintele francez, Francois Hollande, i-a convocat pentru ora locală 10:00 într-o ședință pe miniștrii de interne Bernard Cazeneuve și apărării Jean-Yves Le Drian, conform postului de televiziune BFM TV. ‘Dispozitivul de prevenire și de securitate este în curs de desfășurare la fiecare dintre cele opt terminale ale aeroportului (Roissy) și în două stații, cu controale ale trenurilor venind din Bruxelles și mobilizarea echipelor de câini dresați special’, au explicat surse din domeniul securității franceze.
Măsuri de securitate consolidate au fost luate și pe aeroportul din Frankfurt (Germania), unul dintre cele mai mari din Europa, a indicat pentru AFP poliția federală germană. ‘În ceea ce privește alte aeroporturi (din Germania), nu pot să fac nicio declarație (…) suntem în fază de evaluare’, a indicat același purtător de cuvânt.
Olanda și-a întărit și ea securitatea pe aeroporturi și controalele la frontieră.

Vezi si

De vineri, Grecia se redeschide pentru turiști. Care sunt condițiile

Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism din 16 aprilie, a anunţat luni ministrul Economiei, Antreprenoriatului …