Monday , September 26 2022

Atentate la Bruxelles. Alerta falsa – Barbatul prins de politisti nu e Najim Laarchraoui

bruxelles4

Autoritatile belgiene desfasoara ample actiuni pentru a-i prinde pe toti cei vinovati pentru atacurile teroriste care au avut loc, marti dimineata, la Bruxelles, pe aeroport si la metrou.
Miercuri dimineata a fost prins un barbat despre care s-a spus ca este Najim Laarchraoui, principalul suspect al atacurilor. Laarchraoui a fost identificat ca a participat atat la atentatele din Bruxelles, cat si la cele din Paris de la sfarsitul anului trecut. Cu toate acestea, se pare ca barbatul capturat de politisti nu e suspectul.
Pana acum autoritatile au anuntat ca au identificat 3 dintre teroristii care au pus la cale atentatele din Bruxelles. Unul ar fi Laarchraoui, care a fost dat in urmarire de politia belgiana. Ceilalti doi sunt fratii Khalid si Brahim El Bakraoui. Toti 3 sunt cetateni belgieni. Cei doi frati s-au detonat, unul la aeroport si celalalt la metrou.
RTBF anunta ca au deja au fost date publicitatii primele nume ale persoanelor decedate in urma atentatelor de marti. Mai mult de 40 de nationalitati diferite se numara printre victimele atentatelor de la Bruxelles, informeaza Le Point.
Papa Francisc a reactionat, miercuri, dupa atentatele teroriste de la Bruxelles, condamnand astfel “cruzimea abominabila”.
Presa belgiana citeaza surse din politie conform carora barbatul care se afla in custodia politiei nu este Najim Laarchraoui. Presa a revenit astfel si a anuntat ca principalul suspect nu ar fi fost prins, ci este in continuare cautat. 7sur7.be informeaza ca persoana prinsa la Anderlecht refuza sa se legitimizeze, desi anchetatorii sustin ca seamana cu Najim Laachraoui, fiind asteptate rezultatele analizelor ADN.
Le Point informeaza ca un mars impotriva fricii va avea loc duminica, la Bruxelles.
Meciul amical Belgia-Portugalia, programat pentru marti, 29 martie, a fost anulat.
Aeroportul Zaventem va fi inchis si joi, 24 martie.

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …