Friday , July 1 2022

Atentate Bruxelles: Autorii atacurilor teroriste, IDENTIFICAŢI. Unul dintre terorişti a fost dat în urmărire

bakraoui-kamikaze bruxelles

Autorităţile belgiene i-au identificat pe cei doi bărbaţi care au comis atentatele sinucigaşe de la Bruxelles, din Aeroportul Zaventem. Al treilea terorist de pe aeroportul din Bruxelles, care este suspectat ca s-ar fi panicat si a fugit a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui. El este cautat de autoritati.
Fraţii musulmani El Bakraoui au fost identificaţi de către autorităţile belgiene ca fiind autorii atentatelor sinucigaşe din aeroportul din Bruxelles, Zaventem.
teroristi BruxellesPotrivit unei informaţii în exclusivitate pentru RTBF, fraţii Khalid şi Brahim El Bakraoui, din Bruxelles, au fost identificaţi ca fiind teroriştii kamikaze de la Zeventem. Cei doi kamikaze aveau, de asemenea, legături cu atentatele din Paris.
Teroristul cu pălărie căutat de autorităţile belgiene după ce a fost filmat de camerele de supraveghere de pe aeroportul din Bruxelles este Najim Laarchraoui, care a fost implicat şi în atentatele de la Paris.
Poliţia belgiană a dat publicităţii o fotografie cu Laachraoui, un tânăr în vârstă de 25 de ani. El era căutat deja pentru atentatele de la Paris, după ce ADN-ul său a fost găsit “pe materialul explozibil folosit la atacurile” din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.
Bărbatul a fost în Siria în 2013 şi era căutat din 4 decembrie.
El a fost controlat sub identitatea falsă Soufiane Kayal, la începutul lui septembrie, la frontiera dintre Austria şi Ungaria. Se afla atunci în maşină cu Salah Abdeslam, suspectul arestat marţi pentru masacrul din capitala Franţei, şi cu Mohamed Belkaid, un algerian de 35 de ani ucis săptămâna trecută de autorităţi.
Tot sub numele de Kayal, el a închiriat casa conspirativă unde au fost pregătite atentatele de la Paris.
Mai mult, Laachraoui ar fi ţinut legătura telefonic cu teroriştii care s-au aruncat în aer în seara de 13 noiembrie.
Presa belgiană vorbeşte de mai multe echipe de comando implicate în atentatele de marţi, de la Bruxelles, soldate cu 34 de morţi, relatează DHA, care precizează că aceste echipe ar fi ajuns la aeroport cu trei maşini.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, cele trei echipe de terorişti au folosit un taxi, al cărui şofer a contactat autorităţile, dar şi un Renault Clio şi un Audi S4 de culoare neagră.
Imediat după atentate, martori au semnalat prezenţa unui Audi închis la culoare, cu trei sau patru persoane la bord. Plăcuţele de înmatriculare ale maşinii fuseseră scoase.
Anchetatorii verifică în prezent dacă nu cumva martorii s-au înşelat.
DHA scrie că proprietarul vehiculului este un tânăr de 22 de ani, de origine turcă, pe care serviciile de securitate belgiene îl urmăreau, pentru că anul trecut a fost în Arabia Saudită. El a fost însoţit de patru belgieni, dintre care unul de origine marocană, cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani.
Cei aflaţi la bord nu au coborât pe aeroport, iar după atacuri au plecat spre Bruxelles. Presa belgiană speculează că ar putea fi autorii atentatului de la metrou.
 
 
 

Vezi si

Autoritățile locale pot contribui la repararea și modernizarea gărilor

Autoritățile locale vor putea contribui inclusiv la repararea și modernizarea gărilor, anunță ministrul Transporturilor, Sorin …