Thursday , June 24 2021

Atentat la Nisa. Copil român rănit, identificat de rude în spital. Părinții, în continuare dispăruți

nisa5

Doi români sunt daţi dispăruţi după atentatul de la Nisa. Copilul lor, dat disparut si el initial, a fost identificat de rude in spital, unde se afla in stare stabila, cu evolutie pozitiva.  
84 de oameni au fost ucişi pe faleza din Nisa şi peste 200 au fost răniţi, după ce un tunisian a intrat cu un camion în mulţimea care sărbătorea Ziua Naţională. Fiul celor dispăruți a fost identificat de rude în spital. Alţi doi români au fost răniţi. Sunt internaţi, în afara pericolului.
MAE face noi precizări de presă referitoare la cetăţeni români răniţi în atacul de la Nisa: În ceea ce privește situația minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetățean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoțit rudele în cursul vizitei la spital și a discutat cu medicii curanți. De asemenea, la fața locului se află și ambasadorul României în Franța.
Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate.
Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă.
Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.
Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

Vezi si

Cum se poate trata la spital privat un pacient asigurat în sistemul public, plătind contribuția

De la 1 iulie intră în vigoare contribuția personală pentru serviciile medicale oferite de furnizorii …