Saturday , December 3 2022

Atentat la Manchester: 6 barbati si o femeie au fost arestati ca potentiali complici cu teroristul sinucigas

manchester 2

Politia din Manchester a anuntat, miercuri, ca a facut o a saptea arestare in cadrul anchetei asupra atentatului soldat cu 22 de morti.
Noua arestare a avut loc in urma unei perchezitii la o adresa situata in Nuneaton, un oras din Warwickshire, in centrul Angliei, a indicat Politia. Este vorba de prima arestare facuta in afara regiunii Manchester in acest caz, transmite AFP.
“In aceasta seara, am efectuat perchezitii la o adresa din Nuneaton, Warwickshire, si am arestat un barbat”, a aratat Politia din Manchester intr-un comunicat.
“Aceste perchezitii sunt legate de atacul de luni de la Manchester Arena”, iar ancheta este in curs, a explicat sursa citata.
“In acest stadiu, sase barbati si o femeie au fost arestati in legatura cu ancheta si raman retinuti pentru a fi interogati”, a mai precizat Politia.
Toate arestarile facute pana acum au fost in Manchester sau imprejurimi. Cea mai recenta a vizat o femeie, arestata miercuri seara, intr-un cartier din nordul orasului.
Autoritatile britanice l-au identificat pe autorul atentatului de la Manchester ca fiind Salman Abedi, in varsta de 22 de ani, nascut in Marea Britanie din parinti de origine libiana. Potrivit ministrului de Interne, Amber Rudd, Abedi era cunoscut de serviciile de informatii si “probabil nu a actionat singur”.
La Tripoli, capitala Libiei, au fost arestati fratele si tatal lui Salman Abedi.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …