Saturday , December 3 2022

Atentat la Londra: Încă două arestări au fost operate miercuri

londra metrou

Doi bărbați au fost arestați miercuri în cadrul anchetei privind atentatul cu bombă artizanală comis vineri într-o garnitură a metroului londonez, numărul total de arestări ajungând în prezent la cinci, a anunțat poliția britanică, informează AFP.
Cei doi bărbați, cu vârste de 48 de ani, respectiv 30 de ani, au fost arestați în conformitate cu legislația antiteroristă miercuri, în jurul orei locale 05:10 (04:10 GMT), la Newport, în Țara Galilor, a precizat poliția metropolitană într-un comunicat.
Două percheziții erau în desfășurare în acest oraș, unde un alt suspect, un bărbat în vârstă de 25 de ani, a fost deja arestat marți. Alți doi suspecți, reținuți sâmbătă, sunt în continuare în arest.
Atentatul de vineri a constat în detonarea unei găleți cu tri-peroxid de tri-acetonă (TATP) și cuie, lăsată într-o garnitură de metrou aglomerată, dimineața la o oră de vârf. Circa 30 de persoane au suferit arsuri sau au fost rănite în busculada creată de panică. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.
sursa: Agerpres

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …