Monday , October 3 2022

ATENTAT IN TURCIA. Cel puţin 27 DE MORŢI şi peste 75 DE RĂNIŢI într-o explozie la Ankara

ankara

Guvernatorul Ankarei a declarat pentru CNN Turcia că 27 de persoane au murit și peste 75 sunt rănite într-o explozie care a avut loc duminică la Ankara.
Potrivit sursei, explozia pare să fi fost un atentat sinucigaș cu mașină capcană. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.
Evenimentul s-a produs în Piața Kizilay, în centrul metropolei turcești, unde sunt multe magazine. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului. Televiziunile au arătat imagini cu autobuze calcinate și membri ai echipelor de salvare transportând răniți.
atentat ankaraExplozia a survenit după circa trei săptămâni după un atentat sinucigaș cu mașină capcană, ce a fost revendicat de o grupare disidentă față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiștii turci), care a vizat, tot în centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul s-a soldat cu 29 de morți.
Ministerul român de Externe a anunțat că nu sunt cetățeni români printre victime.
“Ambasada României la Ankara are în atenție incidentul produs în seara zilei de 13 martie 2016. În acest sens, a întreprins în regim de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile locale, pentru a afla dacă printre victime se află şi cetățeni români. Până la acest moment, nu sunt indicii cu privire la cetățenia victimelor, verificările fiind în curs. Misiunea diplomatică română se află în legătură permanentă cu autoritățile turce şi este pregătită să acorde asistență consulară de specialitate dacă situația o va impune”, arată MAE.
 
 

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …