Sunday , January 29 2023

UPDATE: ATENTAT ÎN TURCIA: 27 de morţi şi 100 de răniţi intr-un atac sinucigas

atentat turcia


UPDATE: Douăzeci și opt de persoane au fost ucise și în jur de 100 rănite în puternica explozie produsă luni într-un centru cultural din orașul turc Suruc, în apropierea graniței cu Siria, însă numărul victimelor ar putea crește, a anunțat Ministerul de Interne, transmit Reuters și Anadolu.
Autoritățile de la Ankara afirmă că au motive întemeiate să creadă că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) se află la originea atentatului sinucigaș soldat cu cel puțin 28 de morți, în orașul turc Suruc, din apropierea graniței cu Siria.
Ministerul a făcut apel la calm după ‘atacul terorist care a lovit unitatea și integritatea țării’.
Potrivit Anadolu, vicepremierul Numan Kurtulmus, ministrul de interne Sebahattin Ozturk și ministrul muncii Faruk Celik se îndreaptă spre Suruc.
Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de orașul sirian Kobani. Televiziunile au prezentat imagini cu cadavre întinse sub copaci în grădina centrului cultural.
‘Am văzut mai mult de 20 de cadavre. Cred că numărul răniților depășește 50. Încă sunt urcați în ambulanțe’, a declarat un martor pentru Reuters, prin telefon. ‘A fost o explozie uriașă, toți suntem în stare de șoc’, a adăugat martorul, potrivit Agerpres.
Potrivit lui Pervin Buldan, deputată a partidului prokurd HDP, de opoziție, responsabili locali investighează posibilitatea unui atentat sinucigaș.
 Stirea initiala: O puternică explozie s-a produs luni într-un centru cultural din orașul turc Suruc, în apropierea graniței cu Siria, provocând cel puțin 10 morți și între 20 și 25 de răniți, transmite Reuters, citând oficiali de securitate.
Nu se știe deocamdată care a fost cauza exploziei. Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de orașul sirian Kobani.
În jur de 300 de delegaţi ai unor organizaţii de tineret erau cazaţi în centrul cultural menţionat. În ultimele luni, oraşul Suruc a oferit găzduire multor refugiaţi care au fugit din oraşul Kobane, devastat de război.
Din septembrie anul trecut, Kobane este câmpul de luptă preferat pentru bătăliile dintre militanţii Statului Islamic (SI) şi luptătorii kurzi. În toamna lui 2014, SI a luat cu asalt oraşul şi i-a forţat pe majoritatea locuitorilor să fugă peste graniţă, în Turcia.
 
 
 

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …